Adriai hosszú hétvége a Krk-szigeten: 3 teljes nap BASKÁN

Hosszú hétvégi strandolás, Horvátország leghosszabb és egyik legjobb strandján, Baskán + ráadás kirándulás!

Ha bevállalod a néhány napos városnéző utazásokat, esetleg hajlandó vagy egy-egy szép hegyvidéki túrára is benevezni egyetlen napra, akkor miért éppen egy háromnapos tengerparti csobbanást hagynál ki az Adria egyik leghosszabb és legszebb strandján? Gyere velünk egy hosszú hétvégére a horvátországi Kvarner-öböl gyöngyszemére, a turisták kedvelt célpontjára, a Krk-szigeten fekvő fenséges Baskára egy mininyaralásra! Ráadásként részt vehetsz egy Rijeka és Opatija kiránduláson is, ezen az augusztus 20.-i hosszú hétvégén!

Részletes program

Kiknek ajánljuk az utazást?

 • Azoknak, akik már voltak a szigeten, - és visszavágynak -, de már egy hét túl hosszú lenne…
 • Akik még nem voltak, de szeretnék kipróbálni, megnézni érdemes-e hosszabb időre is elmenni oda…
 • Akiknek nincs idejük egy hosszabb tengerparti nyaralásra vagy anyagi helyzetük nem teszi lehetővé az egyhetes nyaralást, de vágynak a tengerhez…
 • Akik még egyáltalán nem voltak a tengernél…
 • Akik egyszerűen csak nem akarnak egy újabb unalmas hétvégét otthon tölteni, de valami különleges időtöltésre vágynak…
 • Akik egy tartalmas hétvégét szeretnének eltölteni egy csodás helyen, egy vidám, fiatalos társasággal…

Csütörtök: Indulás szerdán késő este 24:00 órakor a Népliget melletti Planetárium parkolójából. (Indulás előtt néhány nappal még küldünk egy részletes indulási tájékoztatót is!) Találkozó 23.45-kor a Planetárium bejáratánál. A nagyjából 550 km-es utat két pihenővel szakítjuk meg, hogy csütörtök reggelre, - minden helyi strandolót megelőzve -, már Baska aprókavicsos-homokos strandján igyuk reggeli kávénkat, és fogyaszthassuk reggelinket. Az egész napot az 1800 méter hosszú szabad strandon töltjük, napozással, fürdőzéssel, vízi sportolással, de kikapcsolódásként meglátogathatjuk a település ódon belvárosát, vagy múlathatjuk az időt egy-egy hangulatos étterem vagy koktélbár teraszán is. Akinek kedve szottyan egy kis kiránduláshoz, annak érdemes felsétálni a város felett terpeszkedő dombra is, mivel onnan csodás kilátásban lehet része a Krk és a környező szigetekre és persze magára az öbölre is, ahol Baska található. Fakultatív programként lehetőséged lesz még hajókiránduláson is részt venni, egy igazi kis jachton, amivel jókora kerülőt tehettek a sziget környékén és még a szomszédos Rab-szigeten is kiköthettek, Horvátország leghosszabb homokos strandján. Késő délután átbuszozunk a szomszédos Krk városba, és beköltözünk a szállásunkra. Esti programként lesétálunk tengerpartra. Itt aztán eszem-iszom és dínom-dánom várható, bátrabbak éjszakai fürdőzéssel is megfűszerezhetik az estét.

Péntek: Ezen a napon lehetőséged lesz benevezni egy izgalmas fakultatív kirándulásra. Délelőtt ellátogatunk Rijekába, magyarul Fiumébe, ami az egyik legfontosabb adriai város. Ez volt a Magyar Királyság legnagyobb kikötővárosa, ma pedig Horvátországé. Sok magyar vonatkozású emléket találunk, melyeket részben közösen, részben egyénileg kutatunk fel. A korzón és a sétálóutcákon végigsétálva egy nagyon hangulatos, mediterrán város képét fogjuk megismerni. Ebéd után a szomszédos, Adria Nizzájának is nevezett üdülőhelyre Opatijába, korábbi nevén Abbáziába látogatunk el. A város fő vonzerejét a Lungomare sétány adja, amely az egész adriai partszakasz egyik legszebb és leghosszabb parti sétánya, mintegy 12 kilométer hosszan húzódik végig a tengerparton. A sétány mentén épültek Opatija legszebb villái és szállodái, emellett pedig a tengerpart is lenyűgöző látványt nyújt. A Lungomare sétány már a XX. század első évei óta a városba érkező turisták és látogatók kedvelt sétaútvonala, melyen saját magunk tapasztalhatjuk meg, hogy miért vált Abbázia ennyire kedvelt nyaralóhellyé. A séta után jöhet a megérdemelt strandolás a város legismertebb fövenyén a Slatinán, amely a város szívében fekszik, így a legtöbb látnivalótól szinte karnyújtásnyira van. Vacsora környékén érkezünk vissza Krk városba (A program ára 15 Euró, amit a helyszínen kell kifizetni!)

Szombat: A jól megérdemelt pihenésé a főszerep, amit mindössze az zavar meg, hogy a délelőtt folyamán kiköltözünk a szállásunkról. A napunk további részét, hasonlóan töltjük el az első naphoz... Ha már kellően lebarnultunk és feltöltődtünk a tenger látványával és a programokkal, hazaindulunk. Budapestre vasárnap a kora reggeli órákban érünk vissza, hogy mindenki kellően kipihenhesse magát másnapra.

Részletek a program mellett jobb oldalon található letölthető PDF dokumentumban (indulási időpont, befizetés, számlaszám... Jelentkezési lap a Jelentkezz most felirat megnyomása után lesz elérhető).

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. július 12-16. és augusztus 23-27. (szerda késő este - vasárnap reggel)
Részvételi díj: 39.900 Ft/fő-től

Szállás

Krk városban, az óváros közepén található hostel (diákszálló) 2-3-4-5-6 fős szobáiban fogunk lakni. A berendezés egyszerű, de nagyon jó hangulatú a ház, ahol csak a mi csoportunk lesz elszállásolva. Saját étterem-pizzériája is van, ahol friss salátát, tengeri specialitásokat, és a nemzetközi konyha kedvenceit lehet rendelni. A tengerpart, sétálóutca, helyi strand néhány perc sétával könnyen elérhetőek.

Részvételi díj:            39.900 Ft/fő (4-5-6 fős szobában)

Kétfős szobában:       45.900 Ft/fő

Háromfős szobában: 42.900 Ft/fő

Társítási lehetőség van!

Utazás

Légkondicionált kényelmes autóbusszal utazunk. Az éjszakai utazás előnye, hogy nem kell melegben utazni; nincsen nagy forgalom az utakon; a határon nem kell sokat várakozni; nem budapesti utasoknak könnyebb este az indulási helyre érkezni, mint hajnalban; szombaton reggel már a Krk-szigeten leszünk, így nyerünk fél napot. Megfelelő számú jelentkező esetén lesz lehetőség  Veszprémben is csatlakozni.

További felszállási lehetőség: Budaörs McDonalds parkoló, Székesfehérvár Auchan parkoló, Siófok Tesco parkoló, Nagykanizsa INA benzinkút (M7-es autópálya).

Költség

39.900 Ft/fő-től, szoba nagyságától függően!

Költség tartalmazza

 • Utazást kényelmes autóbusszal
 • Szállást két éjszakára, Krk óvárosában, hostelben
 • Reggelit
 • Idegenforgalmi adót
 • Programok szervezését
 • Csoportvezetést

Költség nem tartalmazza

 • Étkezéseket (a reggelin kívül)
 • Fakultatív hajókirándulást (kb. 40-60 Euró/fő, részletek a „fakultatív hajózás” dokumentumban)
 • Fakultatív pénteki kirándulást Rijekába és Opátijába (15 Euró/fő)
 • Utasbiztosítás (2.000 Ft/fő, ami EUB biztosítás, kifejezetten buszos, tengerparti utazásokhoz)

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.