Barlanglátogatás és ismertető séta, Budapest zöldövezetében

Gyere velünk egy szép sétára, a Rózsadomb elegáns, kertházas részére, majd két kiépített barlangba túrázni, hogy felfedezhessed velünk a budai termál karszt titkait!

A főváros zsúfolt világából néhány perc alatt csendesebb és természetesebb környezetébe találhatjuk magunkat. A Rózsadombról letekintve a főváros és a Budai hegység egyedi panorámájában gyönyörködhetünk és a barlangi séták során, saját érzékszerveinken keresztül tapasztalhatjuk meg, milyen is egy ilyen varázslatos földalatti világ!

Részletes program

Már az emberiség megjelenésekor fontos szerepet játszott a barlang, a titokzatos földalatti világ, mely sokak számára vonzó napjainkban is. Ezen a kis budai sétán megismerheted, minek köszönhető, hogy Budapest a barlangok és fürdők számával egyedülálló rekorder, és azt is, hogy mi az összefüggés a barlangok és a termálvíz között. Betekintést nyerhetsz két budai barlangba is, melyek közül az egyik majdnem érintetlen tisztaságával büszkélkedhet, a másik pedig az ország jelenleg is leghosszabb barlangrendszere (több mint 30 km.). A barlangok kiépített szakasza lehetővé teszi, hogy az érdeklődő kívülálló ember számára is járható legyenek ezek a rendkívüli földalatti csodák.

A séta felszíni része keresztülvezet minket a Rózsadomb elegáns, kertes-házas részein, ahol az egykori villák és a tájba illő modernebb épületek változatossága gyönyörködtet minket. Egy jelentősebb emelkedőn felsétálva a József hegyi kilátóból letekinthetünk a városra és jó idő esetén a távolban található épületeket és hegyvonulatokat is jól fel lehet ismerni.

A két barlang:

Szemlő-hegyi-barlang:

A barlang a Budai-hegység keleti peremén a Duna Ipoly Nemzeti Park területén helyezkedik el, teljes hossza 2201 méter melyből a kiépített részt tekintjük meg. A barlangot közel 90 éve fedezték fel, de ezután nagyon sokáig csak kevesen látogatták, ezért ez a barlang a főváros legtisztább és leérintetlenebb barlangja a kiépített barlangok között. A barlang kialakulásával kapcsolatos különlegesség legfőképpen az, hogy gazdagon borított rendkívül szép és tiszta hévizes oldás formák, gipszkristályok, borsókövek találhatóak benne.

Szépvölgyi-Úti-barlangrendszer, Pál- völgyi-barlang szakasza:

Jelenleg az ország leghosszabb barlangrendszerének a kiépített szakaszát tekintjük meg. A kiépített budai barlangok cseppkövekben leggazdagabb barlangja ez.

A barlang – a Szemlő-hegyi-barlanghoz hasonlóan – szintén a Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén, a valamikori Pálos-kolostor közelében, a Szemlő-hegyi-barlangtól közel egy km-re észak-nyugatra található. A barlang bejárat egy több mint 100 éves kőbánya alsó részében van, amely katlanként védi az ide látogatót a város nyüzsgésétől, zajától.

Bár a két barlang közel található egymáshoz, mégis két egészen más arculatuk van

Az egész séta körülbelül 4-5 órát vesz igénybe (pihenőkkel, barlanglátogatással együtt). A túrán történő részvételhez semmiféle előképzettség nem szükséges.

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. november 5. (vasárnap)
Részvételi díj: 3.500 Ft/fő (diák 3.000 Ft/fő)

Szükséges felszerelés

Sétához alkalmas lábbeli, sportcipó vagy könnyű túracipő. Mivel barlangokban egész évben 100C fok van, ezért nyáron érdemes gondoskodni melegebb öltözetről is.

Utazás

Találkozó 10 órakor Budapesten, a Margit-híd budai hídfőjénél.

Költség

3.500 Ft/fő (diák 3.000 Ft/fő) - Szép Kártya elfogadás is! -Részletek az utastájékoztatóban!

Költség tartalmazza

  • az idegenvezetést felszínen és barlangban,
  • a belépőket.

Költség nem tartalmazza

  • az étkezést (séta során 2 büfét is érintünk, ahol lesz lehetőség étkezni)
  • az esetleges tömegközlekedési jegyeket (2 db).

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

  • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
  • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
  • Email: iroda@rolitura.hu
  • MKEH engedély szám: U-001491
  • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.