Egynapos kezdő via ferráta túra: Rax-Alpok

A via ferrata alapjai - itt kezd el!

Ha szereted a kihívásokat, és nem rettensz meg egy kis gyaloglástól sem, akkor a Rax a Te túrád! Igazi kezdő útvonal, de a már tapasztalt ferratások sem fognak csalódni benne! Lesz gyaloglás, mászás, panoráma, és garantált a csúcsérzés!

Részletes program

Hajnalban indulunk Ausztria irányába (indulás: reggel 6-kor, Budapestről a Planetárium bejáratától, amely a Népligetben található, találkozás 5.45-kor). Délelőtt 10 óra körül érkezünk meg a Rax Alpokba mégpedig a Schwarza folyó völgyében az 500 m magasan található Weichtal hüttéhez. E mesés környezetben az autóból kiszállva felkészülünk a napi kalandok begyűjtésének. Megkapjuk Via ferráta felszerelésünket is.
Túránk első szakasza egy órás gyaloglás lesz, melynek legelején egy aszfaltút menti rövid séta után, egy meredekebb völgyben haladunk felfelé, ahol a táj látványa már teljesen elámít minket.
Itt madárcsicsergés váltja fel a korábban olykor - olyakor elhaladó autók zaját, és egészen biztosak lehetünk abban, hogy jó választás volt ide jönni. Turistaúton haladva jutunk el az Alpenvereinssteig kezdetéhez, ahol egy rövid, de hasznos oktatás után felvesszük ferráta felszerelésünket és eközben magunkhoz veszünk némi harapnivalót is.
A biztosított jól kiépített változatos jellegű mászások, könnyű és közepes szakaszokra oszthatók, melyben lesznek létrák, könnyű ösvények és meredek részek is. Végig fölfelé fogunk haladni, kárpótlásként a páratlan panorámában gyönyörködhetünk, valamint lesz lehetőségünk és érdemes is olykor-olykor megállni, fotózni, kicsit pihenni. A hatalmas, több lépcsős, helyenként igen meredek szakaszon felemelő érzés végigmászni, ezen a biztosított részen a szintemelkedés 650 méter. Mászásunk vége egy kilátópont lesz, (1620m-en található Höllentál Aussicht - Rax alpok egyik leghíresebb és leglátványosabb kilátópontja) ahol még lenyűgözőbb látványban gyönyörködhetünk. Az élvezetek csúcspontja is ez, hiszen a csúcs csoki és a csapatfotó készítése után levesszük a felszerelésünket és elsétálunk a közelben található Otto házhoz.
Itt tartjuk meg késői ebédünket, és a vendég szeretető személyzet biztosítja, hogy ki - ki megkapja kiválasztott kedvencét: jól megérdemelt hideg sör, üdítő vagy ízletes leves elfogyasztása után vágunk neki a közel 3 órás lefelé sétánknak, a Weichtal hüttéhez. A reggeli kiindulópontunkhoz visszaérve délután 6 óra körül útnak indulunk Budapest felé. Tervezett hazaérkezés a késő esti órákban (este 10 óra körül).

A túra időtartama 8 óra, a teljes szintemelkedés 1120 méter, a Via ferrata szakasz nehézsége „B”

Mikor és mennyi?

Időpont:2017. október 15. (vasárnap)
Részvételi díj: 12.900 Ft/fő

Szükséges felszerelés

A VIA FERRÁTA, vagy ahogy németül mondják KLETTERSTEIG az Alpok meredek, nehezen járható szikláin, ösvényein, mesterséges eszközökkel kiépített útvonal.  Magyarul talán a biztosított mászó útnak hívhatjuk. A via ferráta a hegyi túrázás és a sziklamászás keveréke, a kettő között helyezkedik el stílusba és nehézségbe. Legfontosabb eleme a via ferrátázáshoz használt mesterséges eszközöknek a drótkötél, ami elsősorban biztosításra szolgál, de kapaszkodásra is igénybe vehető. Néha kevés maga a drótkötél az előbbre jutáshoz, ilyenkor létrákat, kialakított lépéseket vagy drótkötél hidakat építenek be.

Ha már van elég túrázási tapasztalatod és több kalandra, kihívásra vágysz, akkor mindenképpen ki kell próbálnod a ferrátázást! Itt megtapasztalhatod a hegyek nagyságát, szépségét és szédítő mélységét.

Túránkon a szükséges via ferrata felszerelést kérésre (sisak, beülő, valamint via ferrata kantár karabínerekkel) irodánk biztosítja.

Utazás

Kényelmes busszal vagy kisbuszokkal.

Költség tartalmazza

 • Utazást kényelmes busszal
 • Túravezetést
 • Via ferrata felszerelés bérlésének intézését

Költség nem tartalmazza

 • Utasbiztosítást (1050 Ft/fő/túra, ami EUB  sport extra biztosítás)
 • Via ferráta felszerelés bérleti díját (5 Euró/fő)
 • Étkezést

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.