Egynapos kirándulás a Medve-szurdokba

Egynapos buszos kirándulás Ausztriába

Közel hazánk nyugati határához fekszik egy meseszép festői szurdokvölgy, melynek neve ismerősen cseng, ugyanakkor jóval kevesebben ismerik, mint amennyit e szépséges vidék megérdemelne. Ami északkeleti honfitársainknak a Szlovák-paradicsomban fekvő Hernád-áttörés, az a nyugat-dunántúliaknak a Grazi-hegyek között rejtőző Medve-szurdok… Menjünk, fedezzük fel együtt ezt a szurdokvölgyet is!

Részletes program

Indulás: reggel 5:15 órakor, Budapestről a Planetárium bejáratától, amely a Népligetnél található, hogy délelőtt már a szurdok parkolójában lehessünk (a nagyjából 400 km-es utat egyetlen rövid pihenővel szakítjuk meg). Az autóparkolóból egy háromnegyed órás bemelegítő túrával érkezünk a völgy bejáratához, ahol megvesszük a belépőjegyeinket. Innen nekivágunk a 2900 lépcsőfoknak, és a csaknem 170 pallónak és létrának, mely egészen 1209 méter magasba vezet fel minket. A soknak tűnő számok nem rejtenek nehéz túrát, mindenki kényelmesen, még gyakori fényképezés mellett is 2 óra alatt teljesítheti. A völgy rendkívül jól, olyan „osztrákosan-svájciasan precízen” kiépített, így kihívást maximum a fekvőgipsszel rendelkezőknek jelent. Fotókból biztosan nem lesz hiány, ugyanis Ausztria egyik leghosszabb, és legszebb szurdokvölgyét járjuk majd végig, fantasztikus vízesésekkel és zúgókkal tarkítva, monumentális sziklákban gyönyörködve, csodás fenyőerdőkkel övezve. A szurdokvölgy kijárata után a „Zum Gute Hirten” nevű hüttében (fogadóban) pihenhetünk meg, ahol ízletes helyi étkeket ehetünk, és fenséges osztrák söröket ihatunk.

Miután feltöltődtünk energiával, nekivágunk az 1722  méteres „Hochlantsch” csúcs meghódításának, mely a Grazi-hegyvidék legmagasabb orma. Felfelé menet elhaladunk egy újabb hütte, a „Jockl” mellett, melyet azonban visszafelé jövet látogatunk meg. A hütte mellett található egy kis kápolna is, a Schüsselbrunn, melynek magyar vonatkozása van, ugyanis egy magyar grófnő gyermekének csodába menő gyógyulása végett állítottak emlékül. A csúcs felé közeledve kiérünk a sziklás, törpefenyvesekkel borított hegygerincre, ahonnan már páratlan panorámában gyönyörködve kaptatunk a csúcskereszthez. Innen beláthatjuk a környék hegyeit, és a távolabbi, még hófedte csúcsokat is végigvizslathatjuk. A csúcs-csokik elfogyasztása, a csúcsfotók elkészítése, és a csúcsokban való gyönyörködés után elindulunk lefelé. Innen egy meredek másfél-kétórás lejtmenet vár ránk egészen a Teichalm-tóig (1200 méter).

A program második fele sem túlságosan nehéz, ugyanakkor, aki már nem szeretné bevállalni a csúcsmászást, maradhat az első hüttében, és nemi extra pihenés után egy jól jelezett turistaúton kigyalogol a közeli Teichalm-tóhoz, ahol már várakozik a buszunk is. A tóparton még egy rövid pihenésre, vagy a helyi étteremben még kávészünetre is van idő, majd a csúcsmászó csapattal kiegészülve hazaindulunk, hogy még az utolsó közlekedéseket elérjük.

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. szeptember 23. és október 28. (szombat)
Részvételi díj: 11.900 Ft/fő

Utazás

A Medve-szurdok csapattal együtt a Hochlantsch via ferratás csapat is egy buszon utazik, így ha csak via ferratázni szeretnél, míg társaid gyalogtúráznak, erre is van lehetőség!
Létszámtól függően 50 – 30 vagy 20 személyes kényelmes autóbusszal utazunk a Medve-szurdok (Bärenschützklamm) kiindulópontjához, így 100%-os az indulás!

Költség

11.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

  • Utazást kényelmes busszal
  • Túravezetést

Költség nem tartalmazza

  • Belépődíjat a szurdokvölgybe (3,5 Euró)
  • Étkezéseket
  • Utasbiztosítás (500 Ft/fő, ami EUB biztosítás)

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

  • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
  • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
  • Email: iroda@rolitura.hu
  • MKEH engedély szám: U-001491
  • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.