Egynapos miniüdülés az Isztrián: Rovinj

Tengerparti fürdőzés és városnézés az Isztriai-félszigeten

Horvátország egyik legvarázslatosabb vidéke az Isztria. Itt minden egyben van! Mediterrán hangulatú városok, környező üdezöld szigetek, strandok, koktélok, és a tenger gyümölcsei :). Ha még nem voltál erre, vagy visszavágysz, tarts velünk!

Részletes program

Péntek este magunk mögött hagyjuk a fővárost, és tengerpart felé indulunk (találkozás 23 órakor a Népligetben a Planetáriumnál). Néhány óra múlva a horvát határ, majd Zágráb tűnik fel, és pirkadatra már Fiume mellett haladunk a part közelében. Elbúcsúzunk egy rövid időre a tengertől, majd a változatos isztriai táj következik. Első állomásunk egy fotószünet erejéig a Limski Fjord (Lim-öböl), majd Rovinj belvárosának közelében szállunk le a buszunkról. Innen könnyen elérhetőek a város körüli strandok (Lone Bay, Golden cape és a városi strandok), vagy akár kezdhetünk egy könnyed sétával és kávézással is az óvárosban. Ha felhevültünk, bármerre is indulunk, tengert érünk :) Különlegesség, hogy áthajózhatunk a festői szépségű környező kis szigetekre is. Itt is lehet strandolni, vagy sétálni a szigetet velencei és római hangulatú épületei között üdezöld környezetben, háttérben az Adriával…
Este még beülhetünk egyet vacsorázni, majd kellemesen elfáradva buszra szállunk. Reggelre már ismét a fővárosunkban ébredünk tengerparti élményekkel feltöltődve.

A strandok:

A városi strand
Az óvárosi strand a félszigetének déli részén található. A partszakasz körülbelül 150 méter hosszú, sziklás part amihez lépcsőkön kell lemenni. Itt biztosan találunk olyan strandot is, ami egy-egy étterem vagy bár előtt van, így strandolás közben nyugodtan koktélozhatunk is az egyik hangulatos kávézóban.

Lone Bay strand
Ez a strand rovinji hajókikötőn túl van, egy védett öbölben. A városból kiépített gyalogút vezet ide. A tenger itt lassan mélyülő, a part aprókavicsos. Jól felszerelt strand, van étkezési lehetőség, zuhanyzó, és kölcsönzők is.

Aranyfok strand (Golden cape)
A Loney bay strandon túl,  a várostól már kicsit messzebb, de még gyalog távolságban van a Zlatni rat, vagyis a Gonden cape strand. Ez a strand már nem annyira kiépített, mint a Lone Bay és itt sziklás tengerpartot találunk.

Vörös-sziget
Rovinjtól hajóval egy negyedórára van a Szent András, avagy Vörös-sziget. A sziget mellett egy másik kis sziget is található, mint a nagy sziget kisöccse a Maskin sziget. A szigetek egy kis híddal vannak egymással összekötve, ahol egy homokos partszakasz is van. A nagyobbik - a Vörös szigeten - egy bencés kolostor és valamint egy Hotel is van. A Vörös szigeten, a szálloda hátsó oldalánál egy kellemes apró-kavicsos strandot találunk. Mivel szinte a teljes Vörös szigetre kiterjed a hotel területe, ezért a strand nagyon jól felszerelt és tiszta. 
A hajójegy ára kb. 40 kuna/fő oda-vissza.

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. július 28-30. (péntek késő este-vasárnap reggel)
Részvételi díj: 14.900 Ft/fő

Utazás

Légkondicionált és összkomfortos, kényelmes autóbusszal utazunk. Az éjszakai utazás előnye, hogy nem kell melegben utazni; nincsen nagy forgalom az utakon; a határon nem kell sokat várakozni; a vidéki utasoknak könnyebb este az indulási helyre érkezni, mint hajnalban; szombaton reggel már a tenger közelében leszünk, így nyerünk fél napot. 

További felszállási lehetőség: Budaörs McDonalds parkoló, Székesfehérvár Auchan parkoló, Siófok Tesco parkoló, Nagykanizsa INA benzinkút (M7-es autópálya).

Költség

14.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

 • Utazást kényelmes autóbusszal
 • Programokat
 • Csoportvezetést

Költség nem tartalmazza

 • Étkezéseket
 • Fakultatív hajójegyet a szigetlátogatáshoz (kb. 40 kuna/fő)
 • Utasbiztosítás (1.000 Ft/fő, ami EUB NIVÓ biztosítás, kifejezetten buszos tengerparti nyaralásokhoz)

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.