Egynapos túra a Szlovák Paradicsomban

A Hernád-áttörés legszebb része és a Vöröskolostor-fennsik

A Szlovák Paradicsom Szlovákia legkisebb alapterületű Nemzeti Parkja, mérete ellenére azonban rengeteg látnivalóval várja a hegyvidéket felkereső turistákat. Domborzata rendkívül tagolt, több vízfolyás, szurdok, sziklaszirt, karsztos jelenség figyelhető meg. A Hernád-áttörés K-Ny- irányban szeli át a Park északi részét, az 5-600 méter magas hegyek között. Számos helyen csupán pár méterre szűkül a szurdok, itt a sziklákra telepített vastálcákon, sodronykötelek, létrák segítségével közlekedhetünk a folyó felett. Az áttörés mellett az említett vadregényes katlanok vonzzák leginkább a látogatókat, melyek a park központi fennsíkjának vizeit a négy égtáj irányában, 7 kisebb-nagyobb völgyben vezetik le, a Hernád- és a Gölnic-folyó felé. Igazi kaland-hétvégi helyszín a vállalkozók számára!

Részletes program

Kora reggel hagyjuk magunk mögött Budapestet, és néhány pihenő után délre már Káposztafalva mellett gyalogunk lassan, a folyót követve. Az első kis hídon átkelünk a Hernád folyó felett. Innen kezdődik az igazán izgalmas szakasz! Először a víz mellett bandukolunk, majd a sziklában rögzített tálcákon, helyenként a víz felett lépkedünk. Utunkat néhol még láncok is biztosítják, tényleg látványos, kalandos részek ezek! Nemsokára függőhidak következnek, majd a Hernád völgyéből a Klastorisko fennsík felé fordulunk. Itt egy látványos völgyön araszolunk felfelé, ahol doronglétrák, és néhány vaslétra is segíti a haladásunkat. Kisebb-nagyobb vízeséseket elhagyva elérkezünk az itt folyó patak forrásához. Ekkor már csak egy kis kitartás kell, és a fennsíkon is vagyunk. Megnézzük a karthauzi rend által alapított – és most folyamatosan restaurált – kolostort, és megpihenünk a közeli menedékházban. Lefelé egy könnyebb túraútvonalon, egy erdei ösvényen sétálunk vissza a buszunkhoz. Némi pihenő, és a helyi vendéglátóhelyek felderítése után hazaindulunk. Budapestre az esti órákban érkezünk vissza kellemesen elfáradva, élményekkel feltöltődve :)
(Túra menetideje 5-6 óra, szintkülönbség 300 méter.)

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. október 14. (szombat)
Részvételi díj: 9.900 Ft/fő

Költség

9.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

  • Utazást kényelmes busszal
  • Túravezetést

Költség nem tartalmazza

  • Belépődíjat a szurdokvölgybe (1,5 Euró/fő)
  • Étkezéseket
  • Utasbiztosítás (500 Ft/fő, ami EUB biztosítás)

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

  • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
  • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
  • Email: iroda@rolitura.hu
  • MKEH engedély szám: U-001491
  • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.