EXKLUZÍV adventi utazás: Salzburg, München, Neuschwanstein, Nürnberg

Ha unod már a sablonos adventi utazásokat, akkor gyere velünk, Te is!

Ha nem csak egy egynapos, átlagos adventi kirándulásra vágysz a karácsonyi időszakban, hanem egy sokkal tartalmasabb programon szeretnél részt venni, és az ünnepekre megfelelő hangulatba kerülni, vagy éppen nincs megfelelő ajándékötleted, vagy még nem jártál Salzburgban, Münchenben, Neuschwansteinben és Nürnbergben, vagy csak egy kis levegőváltozásra vágysz, vagy meg akarod lepni a párod egy felejthetetlen kirándulással, vagy egyszerűen nincs jókedved, vagy régen gyakoroltad a német nyelvet, esetleg mindezek egyszerre, akkor olvass tovább és gyere velünk Te is!

Csatlakozási lehetőségek: Budapest, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár, valamint az M1-es mentén

Részletes program

Indulás szerdán késő este Budapestről a Planetáriumtól (találkozás 23.45-kor a Népligetben), majd az éjszakát a buszon töltjük.

Csütörtök: Ezen a szép napon a reggeli órákban a csoportvezető hangjára leszünk figyelmesek, miszerint rövidesen megérkezünk Ausztria legszebb városába, Salzburgba. Az adventi időszakra nagy igényességgel és ízlésesen feldíszített városközpontban hamar utolér bennünket a karácsonyi hangulat, így nem marad más választásunk, mint utánajárni annak, hogy valóban megérdemli-e a település a legszebb város kitüntetést. Emiatt sétálni fogunk a Salzach folyó partján, majd a barokk Dómnegyedben, később pedig a Piactéren, ahol már kellemes illatok és finom ízek várnak minket az adventi vásárban. Ezek után felmászhatunk (akár felvonóval is) a Hohensalzburg felettébb látványos és izgalmas várába, ami a város egyik jelképe. Az idegenvezetés magyarul beszélő audioguide-os és kb. 25 percet vesz igénybe a néhány termes várkörút során. A belépő ezen felül a vártörténeti múzeumba és egy marionett múzeumba való belépésre is feljogosít. A várfalakról és a várkörút során látogatható toronyból első osztályú a kilátás a városra és az azt körülvevő tájra és hegyekre. Az erődön belül több ingyenes WC is található, ami az előzőleg elfogyasztott rumpuncsok vagy forralt bor miatt, ekkor már fontos lesz. :) Később Salzburg másik jelképét, Mozart szülőházát és lakóházát is megszemléljük (belülről is lesz rá lehetőség), de érdemes tovább sétálni a Mirabell kastélyba és annak parkjába is. Akinek még lesz kedve, az tovább mehet a Kapuziner-kolostorhoz, ahonnan újabb szemszögből csodálhatjuk a várost és a felette tornyosuló várat. Innen végigkövethetjük korábbi sétánk útvonalát is. A fakultatív közös programokat követően még bőven marad idő felkeresni a karácsonyi kirakodóvásárokat, melyek messzi földön híresek. A Dómtéren és a Residenz előtt tartott vásárok páratlan múlttal büszkélkedhetnek, hiszen a 15. század óta léteznek. A salzburgi karácsonyi vásár a legnevezetesebbek közé tartozik a világon, a bécsivel, párizsival, amszterdamival és nürnbergivel együtt vonult be a történelembe. Délután továbbutazunk Münchenbe, ahol az esti órákban foglaljuk el szép és kellemes szállásunkat 2 éjszakára. A legelszántabbaknak még lesz lehetőségük a belvárosba is bekukkantani, ezen a hosszú és mozgalmas napon.

Péntek: Finom reggelink elfogyasztása után az érdeklődőkkel fakultatív kirándulásra indulunk Németország leglátogatottabb és a világ egyik legismertebb „mesebeli” kastélyába a Neuschwanstein (magyarul Új Hattyúkő) kastélyba. Az egyedülálló látványt nyújtó épületet II. Lajos bajor király álmodta és építtette meg a 19. században, ami az akkori építészet csodája volt. Ötvözi a középkori és a modern stílusokat és akkoriban új technológiákat is felvonultatott (hideg-meleg folyó víz, automatikus öblítésű WC, központi fűtés, étellift, elektromos és telefonkábelek, stb...). A kastély a bajor alpesi hegyekben, csodálatos természeti környezetben, lélegzetelállító sziklák között, sűrű erdőben húzódik meg. A közeli, 45 méter magas vízesés fölé épült Mária-hídról megkapó szépségű fényképeket készíthetünk a teljes épületegyüttesről, főleg, ha Holle Anyó is jól munkálkodik az előző napokban.

A kastély megtekintése (belülről is) után a délutáni órákban érkezünk vissza Bajorország fővárosába, Münchenbe. Aki nem jön a kastélyba, azoknak különböző programlehetőségeket ajánlunk, mint pl. a Legoland, Müncheni piac és Vásárcsarnok, Múzeumnegyed, Nymphenburgi Kastély, Olympiapark, BMW központ és Múzeum, Deutsches Múzeum, stb. Ezt követően sötétedésig róhatjuk a város utcáit. Járni fogunk a Residenznél, - azaz a Királyi Palotánál -, mely a bajor uralkodók székhelye volt 1385-től 1918-ig, utána megnézzük a Bajor Állami Színházat és az Állami Operaházat, majd tovább sétálunk a város legrégebbi templomához és egyik jelképéhez a Szent Péter templomhoz, melynek tornyából fantasztikus kilátás nyílik a Miasszonyunk-templomra és a városra is. A templomból kilépve már a közeli adventi vásárból terjengő illatokra lehetünk figyelmesek, ami a város szívéből, a Mária-térről származik. Amire odaérünk, teljesen be is sötétedik és lesz lehetőség elvegyülni a karácsonyi vásárban, nézelődni, vásárolni és élvezni a karácsonyi hangulatot. Akik szeretik a sört, nekik kötelező ellátogatni még ezen a napon Hofbräuhausba, a legendás müncheni sörfőzdébe, ami évszázadok óta a világ egyik leghíresebb kocsmájának számít.

Szombat: A reggeli órákban teletömjük bendőnket, majd vasparipánkkal meg sem állunk Bajorország második legnagyobb és műemlékekben egyik leggazdagabb városáig Nürnbergig. A közel 1000 éves óvárost 7-8 méter magas fal övezi, melyet 80 torony védett és díszít napjainkban. A híres császárvárosról a legtöbb embernek a világ legrégebbi és legnagyobb karácsonyi vására, a Chriskindlesmarkt jut eszébe. Sötétedéskor felragyognak az esti díszkivilágítás fényei, melyet a 400 árus, forralt bor, rumpuncs, nürnbergi hármas kolbász savanyú káposztával, mézeskalács, sült gesztenye, és fahéjas sütemények tesznek emlékezetessé az évente 2 millió idelátogató turista számára. Az adventi vásáron kívül sok más érdekességet is tartogat számunkra a város, melyeket lesz időnk felkeresni. A legfontosabbak a Császári Palota, Albrecht Dürer háza, a piros-fehér tetejű fagerendás házak, a Germán Nemzeti Múzeum, a Szent Lőrincz templom és az Erény kútja, a Miasszonyunk temploma, a gótikus városháza és a Pegnitz folyó feletti történelmi hidak. Napközben felülhetünk a XVIII. századi városnéző postakocsik valamelyikére, este pedig a templomokban orgonakoncerteket vagy rézfúvós zenekarok koncertjét hallgathatjuk a vásárban. Az esti hazaindulásig mindenkinek lesz ideje és lehetősége egy búcsúvacsorára és a kellő jókedv megszerzésére is! Minél hidegebb van, annál jobb lesz a hangulat a hazaúton...

Vasárnap: Kissé fáradtan, de nagyon sok új élménnyel és fényképpel megpakolva, kellemes karácsonyi hangulatban a reggeli órákban szállunk le idehaza a buszról, hogy az egész napot pihenéssel tölthessük!

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. december 6-10. (szerda este - vasárnap)
Részvételi díj: 44.900 Ft/fő

Fakultatív programok

Neuschwanstein kastély: 15 Euró/fő + belépő kb. 12 Euro/fő. Ha szeretnél ide jönni, előre jelezd foglaláskor! Fizetni csak a helyszínen kell csak.

Szállás

Münchenben, ***-os szép szállodában, 2 személyes szobákban, reggelivel.

Utazás

Kényelmes autóbusszal.

Csatlakozási lehetőségek: Budapest, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár, valamint az M1-es mentén

Költség

44.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

 • Utazást kényelmes autóbusszal
 • Szállást, ***-os szép szállodában, 2 személyes szobákban
 • Reggelit
 • Idegenforgalmi adót
 • Programokat
 • Csoportvezetőt

Költség nem tartalmazza

 • Reggelin kívüli étkezések
 • Belépőjegyeket
 • Utasbiztosítást (1.500 Ft/fő, EUB Nivó)
 • Neuschwanstein kastély fakultatív programot (15 Euró/fő)

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.