Francia Riviéra és Monte Carlo (nyaralás és körutazás)

Felejthetetlen nyaralás a csodás Francia Riviérán, Monacóval fűszerezve.

Gyere velünk és élvezd a nyarat, Európa egyik legszebb részén a Francia Riviérán! Járunk a világ második legkisebb és legsűrűbben lakott államában Monacóban, megnézzük hol és hogyan élnek a legtehetősebbek Monte-Carlóban. Sétálunk, strandolunk, bulizunk és borozunk a világ leghíresebb tengerpartján, felfedezzük a filmfesztiválok városát Cannest, hajókiránduláson veszünk részt az égszínkék tengeren, mászkálunk a tengerpart legromantikusabb városában Antibesben, bejárjuk a középkorból megmaradt kisvárost St. Paul de Vencét, élvezzük a napsütést a Riviéra fővárosában Nizzában és a citromok városában Mentonban, közben teljesen feltöltődünk.

Részletes program

Péntek: Az első kilométerek napja

Péntek kora este indultunk (Budapest, Népliget, 18 óra) az éjszakát a buszon töltöttük, rövid és rendszeres pihenőkkel.

Szombat: Menton és a megérkezés napja

Nem éppen a megszokott módon indult ez a szombati nap, egy buszon ébredtem miközben balra lent a napsütésben a kék tengert láttam. Majd áthaladtunk az olasz - francia határon és megálltunk a Francia Riviéra egyik leghangulatosabb kisvárosában, a citromok fővárosában, Mentonban. Reggeli kávéinkat és szendvicseinket már valamelyik kis sikátoros utcácskában fogyasztottuk el, élvezve a mediterrán hangulatot és a napsütéses időt. Valaki mondta is, hogy otthon biztosan irigykednének ránk. Pár órával később tovább utaztunk a szállásunkra, majd gyakorlatilag rohanva érkeztünk és csobbantunk bele a hűs tengerbe. Már nagyon várta mindenki ezt a pillanatot! Este a csapat nagy részével szórakozni mentünk, amiből hatalmas buli lett!

Vasárnap: Marineland és Antibes napja

Ezt a napot napozással és fürdéssel kezdtük, hogy a délutánt már Antibesben tölthessük a part legromantikusabb városában. Járkáltunk a 2400 éves város központjában és a várfalakon, megnéztük a Grimaldi palotát is. Aki nem a reggeli strandolást választotta, annak lehetősége volt elmenni a Marinelandba, ami Európa legnagyobb vízi állatparkja. Nekem a legjobban a delfin-show tetszett pedig csoportvezető a gyilkosbálna-bemutatóra esküdött, de jópofák voltak a pingvinek és a fókák is. Aztán volt még egy hatalmas cápa-akvárium, tengerészeti kiállítás és a legvégén egy fényjátékkal fűszerezett bemutató is. Este nem voltak senkinek elalvási gondjai.

Hétfő: Grasse és Cannes napja

Ezt a hétfői napot Grasséban kezdtünk, a francia parfümgyártás központjában. Voltunk gyárlátogatáson, majd egy hatalmas parfümáruházban volt vásárlási lehetőség is. Ebédidőre már Cannes-ban jártunk, a filmfesztiválok városában. Először felsétáltunk a XI. századból megmaradt őrtoronyhoz és a szomszédságában lévő vártól gyönyörű kilátás nyílt a városra. Szemmel bejártuk a Fesztivál Palotát, ami a város legmitikusabb helyének számít, illetve a sétálóutcát, majd az óváros két híres templomát, amiket a hajókirándulás után egyénileg közelebbről is felfedezhettünk. Kora délután kihajóztunk Lérins szigetekre (Sainte-Marguerite sziget), ahol egy erőd is található. Ott raboskodott a francia történelem egyik legregényesebb alakja, a Vasálarcos. Visszatérve Cannes-ba élveztük a parkokat, a tengerpartot, a szökőkutakat, a sok embert és a nyüzsgést. Estebédünket nem is akárhol: a híres Crosiette pálmafákkal szegélyzet körútján, a város finom fövenyes strandja szomszédságában költöttük el. Tengeri herkentyűs turistamenüt ettünk, fincsi volt! A délután hátralévő részét strandolással töltöttük. Este a szálláson össznépi parti alakult ki a helyi bárban, majd tovább folytattuk a tengerparton az estét.

Kedd: Szt. Paul de Vence és Nizza napja

Kissé fáradtan, de törve nem, már mindenkit ismerve indultunk el Szt. Paul de Vencébe, az egyik legszebb provence-i hangulatú kisvárosba. A település a hegyre épült és nagyon szépen megmaradt a középkorból. Hihetetlen érzés volt a régi épületek között bejárni az ébredező várost, a tegnapi cannes-i életérzés erős nyomot hagyott bennünk: nyugodtan beültünk egy kávéra és mint egy filmszínész lassan elszürcsöltük azt, miközben magunkba szívtuk a hely lenyűgöző szépségét. A hangulatos kisvárosban töltött kellemes sétánkat rövid buszozás követte, Nizzába indultunk. Először meglepődtem, hogy Franciaország ötödik legnagyobb városa, aztán láttam, hogy a Riviéra fővárosa cím, nem alaptalan. Széles tengerparti sétányok, luxushotelek és villák (nem olyanok, mint a menzán!), paloták, üzletek sokasága, strandok, sok virág és pálmafa, szökőkutak, értékes gyűjteményű múzeumok jellemzik a helyet. Jártunk a városházánál, az Igazságügyi Palotánál, a Masséna Palotánál, a híres Negresco szállodánál, az Angol sétányon, a virágpiacon, a Bellanda toronynál, a Massena téren és lehetőség volt múzeumokba is menni. Mi inkább kifeküdtünk a sétány melletti strandra és a szokásosnál sokkal nagyobb hullámokba ugráltunk, órákon keresztül. Este fakultatív tengerpart látogatásra mentünk a szállásunk partszakaszán.

Szerda: Eze és Monaco napja

Egyik elvetemült lakótársam ébresztett, aki képes volt felkelni hamarabb és kimenni a 300 méterre lévő tengerpartra reggeli kocogni. Hmm. Azt mondta már régen ki akarta próbálni! Nem semmi figura. Szóval hamar elindultunk és vártam már, hogy Eze Villagéba érjünk, ami a tenger fölé épült egy sziklára. Teljesen középkori hangulata volt a kisvárosnak és a panoráma az hihetetlen, főleg a tenger irányába. Sasfészeknek is nevezik a helyiek a települést. A nap hátralévő részét Monacóban és azon belül Monte Carlóban töltöttük. Ide egyszer mindenkinek el kell jönni! Leírhatatlan élmény, ami ott van. Látnivalókban és múzeumokban nincsen hiány. Jártunk az Oceanográfiai Múzeumban, a Hercegi Palotánál, az Egzotikus Kertben, bejártuk szinte az egész várost, a tengerpartot és a kikötőt is. Jachtok, sportautók és kaszinók között élveztük a szabadságot. Visszafelé a szállásra a buszon tudtam meg, hogy néhányan a buszról még öltönyt is hoztak aznap, hogy bemehessenek a Monte-Carlo Casinóba megkísérelni a lehetetlent: nyerni Monte Carló leghíresebb kaszinójában. Nem volt lehetetlen! Másnapi programra nem is jöttek a srácok úgy megünnepelték némi francia borral és pezsgővel. :)

Csütörtök: Saint Tropez és strandolás napja

Reggel Saint Tropezbe mentünk. Bejártuk ezt a hangulatos kis városkát majd pedig egy nagyot fürödtünk a város híres homokos strandján a közeli Plage de Pampellone-n. Hazatérve este borozgattunk egy kis étteremben, ahonnan az esti vacsora után volt, aki még éjszakai fürdésre ment és voltak, akik ismét bulizni indultak.

Péntek: Fréjus és strandolás napja

Ezen a napon délelőtt egy fél órát buszoztunk Fréjusba, ami egy nagyon hangulatos tengerparti városka, szép homokos strandokkal. Elsőként körülnéztünk az óvárosban, majd a kikötőben, aztán megkerestük a meglepően épen maradt Római amfiteátrumot. Utána beültünk egy kis étterembe ebédelni, ahol finom tengeri herkentyűs fogásokat választottunk az étlapról, amit egy pohár hideg rozéval kísértünk le a hasunkba. A nap további részét pihenéssel töltöttük a strandon. A tenger nagyon kellemes volt, felhőt nem láttunk és egy kis szél tette elviselhetővé a meleget. Visszatérve a szállásra estére a többi utassal búcsúestét szerveztünk, ahova a legtöbben el is jöttek. Erről csak annyit, hogy jól sikerült, talán már túl jól is...:)

Szombat: San Remo napja

Délelőtt ki kellett költöznünk a szállásról, majd mindenki nagy bánatára búcsút intettünk a Francia Riviéra, eme feledhetetlen hetének. Hazafelé még megálltunk Olaszországban San Remo-ban egy kis városnézésre, ahol már hamisíthatatlan olasz hangulat fogadott minket. A pizza, a finom fagyi és az igazi olasz kávé kihagyhatatlan volt hazaindulás előtt.

Vasárnap: Hazaérkezés napja

Vasárnap reggel már itthon is voltunk, útközben még összeírtuk egymás email címeit majd elbúcsúztunk mindenkitől. Ilyen jó nyaralásra nem számítottam...:)

Mikor és mennyi?

Időpontok: 2017.06.23-07.02. és 2107.08.25-09.03. (péntek délután -következő vasárnap)
Részvételi díj: 84.000 Ft/fő-től

Fakultatív programok

(Nagyon pénztárcabarát árak, érdemes összehasonlítani más lehetőségekkel!)

 • Egész napos kirándulás „Eze” városkájába és Monte Carlóba: 16 Euró/fő

 • Egész napos kirándulás Grasséba a parfümgyárba (idegenvezetéssel és vásárlási lehetőséggel), illetve Cannesbe (strandolással és hajókirándulással a Szt. Margit-szigetre): 15 Euró/fő + hajó jegy

 • Egész napos kirándulás Szt. Paul de Vence-be és Nizzába, stradolással: 15 Euró/fő

 • Egész napos kirándulás és fürdési lehetőség Saint Tropezben: 20 Euró/fő

 • Ha valaki mind az öt fakultatív programon részt vesz, akkor 66 Euró helyett csak 60 Eurót kell értük fizetni!

Szállás

 • A Francia Riviéra szívében, Antibes közelében, a tengerparttól 300 méterre elhelyezkedő kemping mobilházaiban fogunk lakni.
 • A házak újszerűek, 4 személyesek (2 x 2 fős külön bejáratú szobákkal, ahol az egyik szobában szeparált ágyak vannak, a másikban francia ágy), melyekben teljesen felszerelt konyhás nappali, hűtőgép, fürdő és külön WC is található. Terasz is van, kerti bútorokkal felszerelve.
 • Takaró (pléd) van, ágyneműt és törölközőt azonban hozni kell!
 • A szállásról saját buszunk visz minket mindenhova, de lehetőség van a helyi közlekedést is igénybe venni, akár késő estig is.
 • A szállást a kiköltözéskor eredeti állapotában kell visszaadni!
 • A kempingben van étterem, bár, medencés strand és a bolt is csak 800 méterre található.
 • Szállás kaució: Franciaországban a szállások elfoglalása előtt kauciót kell fizetni. Ennek összege mobilházanként 100 Euró.

Utazás

 • Létszámtól függően57- 50 vagy 30 személyes autóbusszal utazunk. Így 100% -os az indulás!
 • Pihenő 3-4 óránként.
 • További felszállási lehetőségek: Székesfehérvár Auchan, Siófok Tesco, Nagykanizsa M7.

Költség

84.000 Ft/tő-től időpont és szállásfüggően

Költség tartalmazza

 • Utazást busszal
 • Szállást 7 éjszakára, kétfős szobákban
 • Programok szervezését
 • Csoportvezetést.

Költség nem tartalmazza

 • Fakultatív programokat (helyszínen kell fizetni!)
 • Étkezést
 • Belépőket
 • Utasbiztosítást, melyet nálunk is meg lehet kötni! (5.600 Ft/fő/nyaralás)
 • Idegenforgalmi és regisztrációs adót (15 Euró, amit helyben fizetendő)
 • Végtakarítást (10 Euró/fő, amit helyben fizetendő)

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.