Hétvégi kalandozás Bosznia legszebb városaiban és Dubrovnikban

Mostár, Szarajevó, Medugorje, Dubrovnik

Unod már a sablonos és unalmas tömegutazásokat? Jártál Prágában, Krakkóban, Horvátországban, Isztambulban, vagy Arab esetleg Muzulmán országban és tetszett? Szereted a nem átlagos dolgokat? A gyrost és kebabot sem veted meg és a bazárokat is szívesen járod? Érdekel az építészet vagy a mi generációnk legközelebbi háborús történelme, annak látványos nyomaival? Örülsz, ha a magyarokra barátként néznek? Akkor nem kérdéses, velünk kell jönnöd a távoli, de mégis oly közeli országba, Boszniába!

Részletes program

Csütörtökön este indulunk Budapestről dél felé. Útközben néhány határátlépést követően már pirkadat környékén Boszniában is vagyunk. (Találkozó 20.45-kor a Népligetben a Planetáriumnál.)

Péntek reggel már Mostárban ér bennünket. Megkeressük a legfrissebb, legfinomabb bureket a városban, iszunk mellé bosnyák (törökös) kávét. Felfedezzük az Óváros kellemes utcáit (Koski Mehmet pasa dzsámija, Karadjoz bég dzsámija, Öreg-híd, Kriva Cuprija), a piacot, majd a szabadidőben kellemes sétát, fotótúrát tehetünk. A délutáni órákban átmegyünk Medugorjéba, ahol 1981. június 24-én megjelent a Szűzanya 6 fiatal előtt. Azóta, a hely Európa egyik leglátogatottabb zarándokhelye. Felmászunk a Jelenések-hegyére, sétálunk a városban, ismerkedünk a Szent Jakab katedrálissal. Este szállásunk elfoglalása Mostarban, esetleg levezető séta a városban :)

Szombaton, a Balkán közepén minaretek müezzinjeire ébredvén, a reggeli után egész napos kirándulásra indulunk Dubrovnikba. Útközben megállunk a gyönyörű épületeiről híres Pociteljben. A rövid séta és kávészünet után Horvátország felé haladunk tovább. A határátlépés izgalmi után már meg is érkezünk a festői szépségű városba. A dubrovniki városnézés (Pile-kapu, Onofrio-kút, Stradun, Sponza-palota, Óratorony, Szt. Balázs katedrális, Orlando szobor) után fakultatív hajókirándulásra lesz lehetőség a környező szigetekhez. Este továbbindulunk Bosznia-Hercegovina felé. Ismét határátlépés, majd az esti mesét követően későn érkezünk a szállásunkra, Szarajevóba.

Vasárnap a reggeli után ismerkedünk a bosnyák főváros nevezetességeivel (Emlékezés lángja, Vásárcsarnok, Ortodox templom, Jézus szíve templom, Ferhát bég dzsámija, Gazi husrev bég dzsámija, Sahat kula, Kujundzuluk), majd szabad program keretében burekezünk, kávézunk. Dél körül hazaindulunk. Budapestre élményekkel, és Balkán hangulattal feltöltődve a késő esti órákban érkezünk vissza.

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. október 12-15. (csütörtök este - vasárnap este)
Részvételi díj: 38.900 Forint/fő

Szállás

Mostárban 3 csillagos panzióban (motelben) reggelivel.
Szarajevóban 3 csillagos szállodában reggelivel.

Utazás

Kényelmes busszal.

További felszállási lehetőség az M6 autópálya mentén.

Költség

38.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

 • Az utazást busszal
 • Szállást Mostarban panzióban, Szarajevóban 3 csillagos szállodában
 • Bőséges reggelit
 • Ágyneműt és törölközőt
 • A csoportvezetőt

Költség nem tartalmazza

 • Collonade utasbiztosítást (nálunk is meg lehet kötni 2.240 Ft/fő/utazás költségen)
 • Reggelin kívüli étkezéseket
 • A dubrovniki hajókirándulás és helyi idegenvezetés árát (kb. 15 Eut/fő)
 • Belépőket
Részletek a jobb oldali letölthető PDF utastájékoztatóban!

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.