Hosszú hétvége az Olasz tengerparton: Grado

Nyaralás az észak-olaszországi Grado-ban

Tengerpart, napsütés, pálmafák, olasz életérzés. Minden egyben egy hosszú hétvégi tengerparti kikapcsolódásban az „arany szigeten”, Grado-ban. Napközben a homokos strandok, estére a hangulatos város garancia a pihenésre!
Fakultatív lehetőség: látogatás a lagúnák városába, Velencébe!

Részletes program

Szerda este indulunk Budapestről a Népligettől Szlovénia irányába (találkozás 23.45.). Éjszaka átutazunk a szomszédos országon, és a reggel már Olaszországban ér bennünket. 

Csütörtökön kora délelőttre érkezünk a tengerpartra. Grado városkája – amit kis Velenceként is emlegetnek – ideális helyszín a pihenésre. A szigetvárost egy gáton lévő úton lehet megközelíteni. Megérkezve két strand közül is választhatunk, a fő strand a fizetős Spiagga Principale aranyhomokos, a város keleti oldalán fekszik: számos sportolási, kikapcsolódási lehetőséget kínál. Medencéket, szaunát, wellness-szolgáltatásokat, konditermet, vízi parkot is találunk itt. A másik strand a nyugati oldal Spiazza Azzurra ingyenes szabad strandja. Mindkét lehetőség nagyon színvonalas, rendezett, jól felszerelt, igazi paradicsoma a fürdőzőknek. A strandok megkapták a legjobb partoknak szánt Kék zászlós minősítést a tengervíz tisztasága, és a szolgáltatások sokszínűsége miatt. Aki a napozás mellett sétálna egy mediterrán hangulatú városkában, megkóstolná az olasz konyha remekeit, az is jól jár Grado-val. Számtalan kis étterem, hangulatos borozó várja az ide betévedőket, de ha csak egy igazi olasz fagyit eszünk, abban sem fogunk csalódni.  Késő délután foglaljuk el a kempingünket a város közelében. 

Pénteki nap fakultatív kirándulás keretében Velencébe látogatunk, vagy pihenhetünk a tengerparton. Reggel busszal utazunk a város pereméig, majd már innen már gyalogosan könnyen besétálunk a városba. Elsétálunk Szent Márk térig, majd innen egyénileg fedezzük fel a kis utcácskákat, csatornákat, hidakat.  Áthajózhatunk Muranoba, Buranoba, Torcelloba és akár a Temetőszigetre is (napi hajójegy ára 20 Euro/fő, de nem kötelező megvenni!), majd az késő órákban ismét Velencében mulattatjuk az időnket. Koraestig maradunk, majd visszasétálunk a buszunkhoz és hazautazunk a szállásunkra.

Szombaton a délutáni órákig maradunk, majd mediterrán hangulattal feltöltődve hazaindulunk. Útközben még egy rövid városnézésre Triesztben is megállunk. Kötetlen séta keretében felfedezhetjük a város nevezetességeit, majd beülhetünk egy levezető olasz vacsorára a számtalan étterem valamelyikében. A kikötővárost elhagyva késő este továbbutazunk Szlovénia felé. Mire a buszon felébredünk, már újra Magyarországon is vagyunk. Budapestre vasárnap kora reggel érkezünk vissza.

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. augusztus 2-6. (szerda késő este - vasárnap reggel)
Részvételi díj: 29.900 Forint/fő

Fakultatív programok

Velence:
egész napos kirándulás: 25 Euro/fő + hajójegy (nem kötelező)


Grado:
Spiagga Principale belépő: 2 euro/fő felnőtt, 1 euro/fő gyermek
Napozóágy bérlés: 4 Euro/ágy/nap
Vízi park belépő 12,5 euro/fő felnőtt, gyerek 9,5 euro/fő gyermek

Szállás

Grado városa közelében egy jól felszerelt tengerparti kempingben, saját sátorban. Helyben van strand, bolt, pizzéria. A város helyi busszal két megállónyira van (5 perc).

Utazás

Komfortos turistabusszal.

Költség

29.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

 • Utazást kényelmes autóbusszal
 • A szállást kempingben, saját sátorban
 • Programokat
 • Csoportvezetést.

Költség nem tartalmazza

 • Az utasbiztosítást (2.500 Ft/fő, EUB Tengerpartok biztosítás)
 • A helyi adót (5 Euro/fő)
 • A fakultatív programot
 • Az esetleges belépőket és tömegközlekedési jegyeket
 • Étkezést.

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.