Isztambul

6 napos utazás Európa legnagyobb és a világ egyik legszebb városába!

Bizánc, Konstantinápoly vagy Isztambul.

Mindegy hogy hívjuk, nemcsak Törökország legnagyobb városa, hanem egész Európa egyik legjelentősebb települése, ugyanakkor egykori birodalmak székhelye és a mesés Kelet kapuja is egyben. A megapolisz a Márvány-tenger partján a Boszporusz két oldalán, Európa és Ázsia találkozásánál helyezkedik el és már 3000 éve arra vár, hogy meglátogassuk. Ráadásul 2010-ben Európa kulturális fővárosa volt. Hogy miért? Te is láthatod, ha velünk tartasz!

Részletes program

Szerda: Indulás délután 16 órakor Budapestről a Belgrád, majd Szófia irányába, éjszakázás a buszon (Találkozó 15.45-kor a Népligetben a Planetáriumnál).

Csütörtök: Reggel átgurulunk a török határon, hogy a délutánt és az estét már a tenger partján, Isztambulban töltsük. Alig szállunk le a buszról, a körülöttünk lévő minaretekből egyszerre hangzik föl a müezzinek semmihez nem hasonlító jellegzetes, imára hívó elnyújtott éneke. Ekkor fogjuk először úgy érezni, hogy egy másik világba, egy titokzatos és vonzóan érdekes civilizációba csöppentünk. Ha a hang irányába megyünk, megcsodálhatjuk a híres Nagy Szulejmán-dzsámit, aminek temetőjében nyugszik a legnagyobb török hódító, a magyar történelemből is jól ismert Nagy Szulejmán (Ő foglalta el Nándorfehérvárt, Budát, és győzött le minket Mohácsnál). Ezt követően a világhírű Nagy Bazárban is lesz lehetőség sétálgatni, teázni és feltérképezni az eladó portékákat és azok alkuképes árait. Vacsora után, ismerkedési estet tartunk egy tipikus, turisták által kevésbé járt, a helyiek körében viszont rendkívül népszerű vízipipázós helyen.

Péntek: Hol másutt is kezdhetnénk isztambuli sétánkat, mint a város egyik jelképénél, a lenyűgöző szépségű, impozáns, az emberiség legcsodálatosabb építészeti emlékei közé tartozó Ayasofiánál. Miután megnéztük az ókori falak között rejtőzködő egyedi látványosságokat, átmegyünk a szomszédos Kék Mecsetbe, ami Isztambul jelképe és leglátogatottabb nevezetessége. A hatalmas remekmű magáért beszél. Ezt követően mindenképp látni kell a Topkapi Szerájt (Császári Palota), ami csodás kertjeivel és fantasztikus kilátást nyújtó erkélyeivel Európa legszebb uralkodói palotája. Ráadásul az épületegyüttes kiváló helyen fekszik, mivel egy félsziget csücskébe, a domb tetejére épült, a Márvány-tenger, az Aranyszarv-öböl és a Boszporusz találkozásánál, Európa és Ázsia határainál. Kis pihenő után a közeli ciszternát, azaz az Elsüllyedt Palotát és az antik város központját a Hippodrom teret nézzük meg, majd gyorsan tovább is megyünk vacsorázni egy hangulatos helyre, még mielőtt besokallunk a rengeteg új élménytől.

Szombat: A bőséges és ízletes reggelit követően villamosra szállunk, hogy a Galata és Beyoglu városrész által kínált látnivalókat is megismerjük. A látnivalók sorát a világ egyik legfényűzőbb épületében a Dolmabahce-palotában kezdjük, majd a szomszédos Dolmabahce-dzsámi következik. Onnan továbbsétálunk a Taksim térre, hogy Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján az Istiklal Caddesin keresztül érkezzünk meg a Galata-toronyhoz. A domb tetején felépült toronyból van a legjobb kilátás a városra, amitől besza-behu...  Miután kibámészkodtunk magunkat, legurulunk a tengerpartra a halpiacra, ahol megkóstoljuk sokak kedvencét a halas szendvicset. Ízlelőbimbóink extázisa közben továbbindulunk a Galata-hídon át az Aranyszarv-öböl túlpartjára, de előtte még nem hagyhatunk ki egy panorámás kiülős helyet, némi török sör vagy fekete tea társaságában. Az energiák újratöltése után bevetjük magunkat az Egyiptomi Bazár forgatagába, hogy az itthon maradottakra gondolva, ajándékok után kutassunk. Este közös program a csodálatosan kivilágított Kék Mecset szomszédságában található Sultanahmed városrész óvárosában.

Vasárnap: Ezt az izgalmasnak ígérkező napot egy csodálatos hajókirándulással kezdjük. Privát vízi járművünkkel elindulunk a Boszporuszon, hogy Európa és Ázsia határán a vízről is láthassuk az előző napokon megismert várost. Közben átmegyünk a világ egyik leghosszabb hídja a Boszporusz-híd alatt, majd elhajózunk a hatalmas Rumeli Hisari-erőd előtt, később kikötünk az Üsküdar városrészben, ami már Isztambul ázsiai részén található. Ott egy teljesen másik város fogad minket, mint az eddig megszokottak. Tengerparti sétány, hangulatos kis mecsetek, rendezett kis utcácskák, piacok, étkezdék sokasága és hatalmas nyüzsgés vár ránk. Néhány órás bóklászás után visszahajózunk az európai oldalra, hogy a délutánt szabad programmal tölthesse mindenki. Aki szeretne, visszatérhet a bevásárlók mekkájába, a Nagy Bazárba (itt garantáltan mindenki vásárlási lázban fog égni) vagy pihenhet a Topkapi Szeráj egyik csodálatos parkjában. Továbbá érdemes még bemenni a Régészeti Múzeumba és az Ókori Kelet Múzeumba, de nagyon jó program lehet a történelemből ismert Hét Torony megtekintése is. Két látnivaló között érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat, hogy a török gasztrokultúra ízvilágát is megismerhessük. Este bepakolunk a buszba és új élményekkel teletömve elindulunk hazafelé.

Hétfő: A délutáni órákban érkezünk vissza Budapestre, ahol könnyes búcsút veszünk egymástól, közben már az Isztambulba visszatérést tervezgetjük...

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. október 18-23. (szerda-hétfő).
Részvételi díj: 59.900 Ft/fő

Szükséges felszerelés

Legalább 6 hónapig érvényes és minimum egy üres oldallal rendelkező útlevél kell!

Szállás

 • A szállás egy szép szállodában lesz a központban, közel a látnivalókhoz (Nagy Bazártól 5 perc, Kék Mecset és Aya Sofiától 15 perc séta), így tömegközlekedésre már alig kell költeni
 • Az elhelyezés 2 és 3 személyes szobákban történik, takarót, ágyneműhuzatot és törölközőt kapunk.
 • A szobákban van TV és hűtő, a hálózati csatlakozó ugyanolyan, mint itthon.
 • A hotelben bőséges és változatos svédasztalos reggelit kapunk, jellegzetes török ételekkel és italokkal. A szálloda környékén nagyon sok, hasonló árfekvésű étterem található, érdemes ezeket is kipróbálni. Az ebéd 4-10 Lírából megoldható valamelyik büfében.
 • A szállodában van WIFI elérhetőség.
 • A szállodában panoráma-étterem, bár és internet is található.

Utazás

 • Utazás 50 személyes luxus autóbusszal Budapest- Szeged- Belgrád- Szófia- Edirne- Isztambul útvonalon.
 • Pihenő 3-4 óránként, az 1350 km-es út általában 17-19 órát vesz igénybe.

Költség

59.900,- Forintos hihetetlen áron!

Költség tartalmazza

 • Az utazást busszal
 • Szállást 3 éjszakára, szállodában
 • Bőséges reggelit
 • Ágyneműt és törölközőt
 • Programokat
 • A csoportvezetőt, aki a szervező is, nagy helyismerettel.

Költség nem tartalmazza

 • EUB utasbiztosítást (nálunk is meg lehet kötni 3.360 Ft/fő/utazás költségen)
 • Idegenforgalmi adót (10 Euró/fő)
 • Reggelin kívüli étkezéseket
 • Belépőket
 • Vízumot (ami 2014.02.10. után már nem kell!)

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.