Korzika, a kalandkeresők szigete

11 napos utazás a "szépség szigetén" Korzikán

A Görögök Kalliste-nek, a legszebbnek nevezték. Tengerpartjai, hegyiösvényei, vadvízi patakjai megannyi változatos kikapcsolódást ígérnek, hihetetlen változatosságú tájainak köszönhetően kalandprogramunk igazi csemege minden felfedezőnek és természetkedvelőnek egyaránt. Ódon hangulatú történelmi városkáiban bolyonghatunk, megízlelhetjük a helyi finomságokat, kortyolhatjuk gesztenyés italaikat. Felejthetetlen élmény ezen a vad, csodálatos mediterrán szigeten!

Részletes program

Csütörtök: Budapest, Szlovénia, Olaszország, Savona/Livorno
Kora hajnalban indulunk Budapestről (találkozó 01.45-kor a Hősök tere Műcsarnok mögötti buszparkolóból, indulás 2.00 órakor!). Szlovénia keresztül, majd a déli óráktól már Olaszországban utazunk. Velence, majd a Garda-tó mellett elhaladva késő este érkezünk meg Livornoba/Savonába, ahol az éjszakai kompra szállunk. A hajón saját hálózsákjainkban kényelmesen kipihenhetjük az utazás fáradalmait, hogy reggel újult erővel szállhassunk partra Korzikán.
Szállás: a komp zárt, kényelmes fedélzetén.

Péntek: Bastia, Calvi, Porto
Kora reggeli kikötést követően a Desert des Agriates kopár, csupán macchiával borított sziklasivatagán átkelve utazunk a nyugati parton található Porto felé, ahol a kempingünkben három éjszakára rendezkedünk be. Napnyugtára  besétálunk a városba, ahol a tengerpartról gyönyörködhetünk a naplementében vagy beülhetünk egy hangulatos étterembe.
Szállás: Porto, kemping.

Szombat: Porto, Capu Rossu túra
Reggel újra buszra pattanunk és rövid utazással érkezünk a híres Les Calanches sziklavilágához. Itt kicsit barangolunk a különös formavilágú sziklaképződmények között, majd továbbutazunk Plage d' Aronne fehér homokos strandjához ahol fürdőzhetünk vagy akár a sziklákról ugrálhatunk a tengerbe. A délutáni órákban rövid buszozással érkezünk esti túránk a Capu Rossu kiindulópontjához. Kezdetben lefelé gyalogolunk, gyönyörű öblök mentén, majd a sziklafal peremén elindulunk a tenger fölé 331 méterrel magasodó őrtoronyhoz. Innen jól látszik a portoi öböl, a kétezres hegycsúcsok gyűrűjében. A napnyugta fenséges pillanatai után, fejlámpáink fényénél indulunk vissza. A kempingünkbe a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 6,5 km, szintkülönbség: 510 méter, gyalogtúra 1,5 óra oda, 1,5 óra vissza.
Szállás: Porto, kemping.

Vasárnap: Porto, Capo d’ Ortu
Reggel gyalogtúrára indulunk a kempingünkből. A közeli Piana faluba utazunk, innen indul túraösvényünk a Capo d’Ortu 1294 méter magas csúcsára. Gyönyörű fenyveseken át halad utunk első szakasza, majd kiérünk a fák közül és fantasztikus színű és formájú sziklák mellet haladva kanyargunk egyre feljebb. Ösvényünk felső szakasza már a gránit sziklavilágban vezet ahol néha még a kezünket is használnunk kell az előrejutáshoz. A csúcsról elénk táruló látvány mindenért kárpótol, elképesztő panoráma tárul elénk a Portoi öbölre és a környező hegycsúcsokra. Rövid pihenő után elindulunk a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. A délutáni, esti órákban fürdőzhetünk a Portoi strandon vagy a kemping melletti folyó hűsítő vizében.
Túratáv: 14 km, szintkülönbség: 850 méter, gyalogtúra:6 – 6,5 óra.
Szállás: Porto, kemping.

Hétfő: Porto, Nino-tó, Scala di Santa Regina, Corte
Korán reggel összepakoljuk felszereléseinket buszra szállunk és kb. 1,5 órás utazással érkezünk a Col d’Verghio-hágóra (1404 méter), ahonnan a GR 20 hegyi túra útvonalán keressük fel a sziget egyik legszebb pontját, a Nino-tavat. Eleinte kellemes erdős szakaszokon haladunk, majd a Col de St-Pierre (1450 méter) hágóra érve kitárul a látóhatár. Kis pihenés után, újabb lendülettel jutunk fel a Col de Reta (1880 méter) hágóra, ahonnan már látszik a célpontunk, ahol pónik, vadlovak legelésznek mindenfelé az idilli környezetben. A táj hangulatát a pozzik (pázsitos terület apró tavakkal) emelik még tovább. Megpihenni itt páratlan élmény! Visszafelé, kétórányi gyaloglással a sárga jelzést követve ereszkedünk le az „erdészház” völgyébe, ahol már vár bennünket járművünk, amivel következő szállásunkra Cortéba utazunk ahol két éjszakát töltünk.
Túratáv 12 km szintkülönbség: 490 méter fel, 900 méter le, gyalogtúra 6-7 óra oda.
Szállás: Corte, kemping.

Kedd: Corte, Restonica völgy, Corte
Mivel másnap utunk legnagyobb túrájára indulunk, a napot pihenéssel  töltjük a Corte melletti Restonica völgyben. Rövid sétával érkezünk a folyómeder sziklamedencéihez, ahol tábort verünk. Itt lehet fürdeni, napozni és a  vállalkozó kedvűekkel egy rövid medertúrára is indulunk. Hatalmas sziklákról ugrálhatunk, úszkálhatunk a természetes gránitmedencék hűs vizébe.
Délután  városnézésre indulunk Korzika volt fővárosába. Bebarangolhatjuk hangulatos utcáit, meglátogathatjuk hangulatos, vad ételeit kínáló éttermeit. Este térünk vissza szállásunkra.
Szállás: Corte, kemping.

Szerda: Corte, Monte d’Oro, vagy Angol vízesések
Egész na­pos gya­log­tú­rá­ra in­du­lunk a 2389 m ma­gas Monte d’Oro csú­csá­ra, mely egyi­ke Kor­zi­ka leg­szebb és leg­ma­ga­sabb he­gye­i­nek. Ko­rán reg­gel in­du­lunk bus­­szal a kem­pin­günk­ből és a gyö­nyö­rű fe­nyő­er­dő­ben épült pi­ciny fa­lu­ba, Vizzavonába ér­ke­zünk. A vas­út­ál­lo­más­tól (980 m) gya­log foly­tat­juk utun­kat és cso­dás fe­nyő­fák közt, a Vizzavona-erdőben tú­rá­zunk egy­re fel­jebb. Az út­vo­na­lunk el­ső sza­ka­sza fizikailag a leg­ne­he­zebb és a leg­me­re­de­kebb; majd kön­­nyebb sza­kasz kö­vet­ke­zik. Később azon­ban tú­ránk technikailag leg­ne­he­zebb sza­ka­sza kö­vet­ke­zik, ahol kis mér­ték­ben a ke­zün­ket is hasz­nál­ni kell az elő­re­ju­tás­hoz. Ju­tal­mul egy szép ha­va­si rét­re ér­ke­zünk, ahol meg­pi­he­nünk. In­nen egy szik­lás út­vo­na­lon ju­tunk fel a 2389 m ma­gas Monte d’Oro csú­csá­ra, ahol nagy­sze­rű lát­vány tá­rul a sze­münk elé. Szin­te ma­dár­táv­lat­ból lát­hat­juk a kör­nye­ző he­gye­ket és tisz­ta idő­ben akár a ten­ge­rig is el­lát­ha­tunk. Né­mi pi­he­nés és a csúcscsokik el­fo­gyasz­tá­sa után in­du­lunk vis­­sza a már meg­is­mert út­vo­na­lon a bu­szunk­hoz.
Táv: 13 km, szint: fel 1410 m, le 1410 m.
Azoknak akik nem szeretnének ezen a nagy túrán részt venni alternatívaként ajánljuk a csodálatos környezetben található Angol vízesések felfedezését. Kiépített könnyű túraösvényen közelíthető meg ez a kis vízesés rendszer ahol fürdőzni, napozni, pihenni lehet. A vállalkozó kedvűek hazafelé választhatják a Korzikai kisvasutat, izgalmas, viaduktokon, alagutakon át kanyargó szakaszaival.

Csötörtök: Corte, Sartène, Pianottoli Calderello
A sziget déli része felé folytatódik körutazásunk. A déli órákban érkezünk Sartène középkori hangulatú városkájába. Megtekintjük a híres húsvéti Catenacciu körmenet relikviáit, a 14 kg-os láncot és a 31,5 kg súlyú hatalmas tölgyfa keresztet a városka templomában, majd elvegyülhetünk a „legKorzikaibb” város szűk utcácskáin. Nem meglepő, hogy itt található a sziget legszűkebb utcája is, ahol egy ember épp csak elfér. A városka hangulatos főterén ebédelhetünk, vagy kávézhatunk is a számtalan étterem valamelyikében. Innen továbbindulva Pianottoli Calderello település mellett található kempingünkbe, a kora délutáni órákba érkezünk. Sátorállítás után élvezhetjük a tenger hullámait majd  Bonifacio csodálatos városában utazunk ahol többek között ellátogatunk,  egy izgalmas –fakultatív- hajókirándulásra is. Kapitányunk bepillantást enged a Sárkánybarlangba (ahová jó idő esetén be is hajózunk), a Kalózok öblébe, valamit a tenger felől is megnézzük a mészkőszirtre épült várost sok más látnivalóját. Ezután gyalogosan fedezzük fel a citadellát. Felérve, rögtön szembetűnnek az erődszerű házak, a szűk utcák, és a vízelvezető rendszer jól megtervezett középkori védelmi láncolata. Elsétálunk a város szélén lévő Tengerésztemetőbe, majd a szirtvégi ágyútalpaknál fejezzük be az ismerkedésünket a sziget legszebb városával. A szabadprogram során lehetőségünk lesz megvacsorázni a számtalan étterem valamelyikében. A késő esti órákban térünk vissza szállásunkra.
Szállás: Pianottoli Calderello, kemping.

Péntek: Pianottolli Caldarello, Uomo di Cagna ingókő, Bonifacio
Mai napunkon az Uomo di Cagna (1217 méter) ingókőhöz túrázunk. Régen a hajósoknak is tájékozódási pontként szolgáló több tonnás gránitkő a fizikát meghazudtoló módon mered a táj fölé, fantasztikus látványt nyújtva. Buszunkkal egy hegyi szerpentinen kanyarogva érkezünk Gianucció (467 méter) nevű kisfaluba, ami túránk kiindulópontja lesz. Utunk hatalmas sziklákkal teleszórt fenyves erdőn keresztül kanyarog, majd kiérve egy panorámás hegygerincre, elképesztő sziklaformák között érünk fel a csúcs alá. Itt felszerelésünket lerakva hatalmas sima gránittömbökön felkapaszkodva jutunk az ingó kő mellé, amelyet innen tudunk a legjobban lefotózni. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban visszaereszkedünk kiindulópontunkra a kis faluba és visszatérünk kempingünkbe. Este a tengerparton megtartjuk hangulatos búcsúestünket.
Túratáv 12 km, szintkülönbség: 800 méter fel, 800 méter le, gyalogtúra 5,5-6 óra.
Szállás: Pianottoli Calderello, kemping.

Szombat: Pianottolli Caldarello, Bastia
Utolsó napunk ez a szigeten. A délelőtt folyamán még lesz lehetőségünk tengerparti fűrdőzésre majd a kora délutáni órákban a kikötő felé vesszük az irányt. Hajóra szállás előtt még barangolhatunk egyet Bastia óvárosi kikötőjében, megvacsorázhatunk, vásárolhatunk majd az esti órákban hajóra szállunk és búcsút veszünk a Szépség szigetétől. Az éjszakát a már ismert módon a hajófedélzeten töltjük.

Vasárnap: Livorno, Budapest
A kora reggeli kikötést követően indulunk Magyarország felé ahová, az esti órákban érkezünk.

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. július 20-30.
Részvételi díj: 129.900 Ft/fő

Szállás

Utazásunk során jól felszerelt kempingekben fogunk aludni. Egyik szállásunk nem tengerparti, itt  lesz lehetőség medencés fürdőzésre is a szálláshelyen belül.

Utazás

Autóbusszal és komppal.

Költség

129.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

 • az utazást busszal
 • a kompjegyet
 • a szállásokat kempingben, saját sátorban
 • a magyar nyelvű túravezetést

Költség nem tartalmazza

 • az étkezéseket
 • a belépőket
 • a fakultatív hajókirándulás árát
 • az utas valamit az útlemondási biztosítást (EUB "sport" utasbiztosítás 9.000 Ft/fő).

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.