Nyaralás és körutazás Toszkánában

Nyaralás és körutazás a napfényes Itáliában: csodás Toszkána és Cinque Terre

A napfényes Itália egyik legszebb és legnépszerűbb, rendkívül sokszínű és megszámlálhatatlan kincset rejtő részére indulunk az idei nyáron. Festői, dimbes-dombos tájak, ciprus és szőlősorok, ezüstösen csillogó olajfaligetek, színes virágok, napraforgók, leanderek, középkori városok, terméskő villaházak, homokos és sziklás tengerpartok, kopár hegycsúcsok, hajókirándulás az égszínkék tengeren, finom ételek, zamatos vörösborok, világhírű reneszánsz mesterek (Michelangelo, Leonardo, Giotto) remekművei, bulik, tábortüzezés a tengerparton és sok nevetés várnak, ha Te is velünk tartasz!

Részletes program

Péntek: Indulás este, éjszaka a buszon (indulás 20 órakor Budapestről a Népligetből, augusztus 25-én 19 órakor!).

Szombat: Ezen a csodás napon a buszon arra ébredünk, hogy a csoportvezető felettébb jó hírt közöl, mikor bejelenti, hogy Viareggioba érkeztünk! A friss tengeri levegőn elfogyasztott reggeli kávé és mellé a napsütés, hamar elfeledteti mindenkivel az utazást. Utána kicsit bóklászunk a város gyönyörű sétányán, majd a Földközi-tenger legnépszerűbb jacht kikötőjében, ami szintén ott található. Mire korogni kezdenek a pocakjaink, addigra el is foglaljuk a szállásainkat, hogy az ízletes olasz ebédünk után, mi is bekapcsolódhassunk a tengerparti sziesztába. Délután pihenés és önfeledt strandolás vár mindenkit a homokos strandon. Este kisétálunk tengerpartra, ahol akár csaphatunk egy privát nyitóbulit is!

Vasárnap: Reggel a friss olasz kávé illatára ébredünk. Miután meg is kóstoltuk, buszra szállunk, hogy megelőzzük a többi turistát. Programunkat az Arno-folyó két partján felépült, egyik legrégebbi olasz városban, Pisában kezdjük. Ki ne hallott volna már a híres Ferde Toronyról és a mellette álló, Szűz Máriának szentelt dómról? Szerintem Popeye a tengerész és az Öreg Halász egész biztosan nem, de ha Te sem, akkor ott a helyed! A kötelező fényképek elkészítését követően a nap hátralevő részét a környék egyik leghangulatosabb városában Luccában töltjük. Az óvárost egy 4 km hosszú, több száz éves fal veszi körül, melynek tetején gyönyörű sétányt alakítottak ki. Lucca hétköznapi élete, történelmi hangulata, egységes arculata megragadó, a sikátorszerű utcákon órákig lehet bolyongani, minden sarkon vár ránk valami meglepetés: elbűvölő kis terek, gyönyörű homlokzatú templomok, tornyok, helyi finomságokat áruló kis boltok, antik piac, eldugott kis éttermek. A város fő látnivalója a Piazza Amfiteatro, - egy ovális alakú tér -, melyet középkori épületek vesznek körül. A téren eredetileg egy I. századi római amfiteátrum állt, helyét mára éttermek, bárok, kis üzletek vették át. A tér a luccai lakosok egyik kedvenc találkozó helye is egyben. Délután érkezünk vissza a szállásunkra, így még bőven csobbanhatunk egyet a tengerben napnyugtáig.  Este érdemes Viareggioba a kivilágított sétányon járkálni és élvezni az olasz életérzést.

Hétfő: Kalandjainkat a Világörökség-listán is szereplő, rendkívül látványos történelmi városközponttal büszkélkedő Sienában kezdjük. Európa legnagyszerűbb gótikus városát a legenda szerint Romulus unokaöccse Senus alapította. A város hangulata hamar elragad minket, és mire feleszmélünk, már egy rakás fényképet készítettünk. A hatalmas főtér, a csodás középkori templomok, a keskeny kanyargós utcák és a legtöbb épület a XIII-XV. századból származnak. Mielőtt továbbindulunk, kötelező a főtéren egy olasz kávé mellett napozni. :-) A délutánt egy felettébb izgalmas és különleges hely felfedezésével folytatjuk, - a tornyok városával -, San Gimignanoval, ahol tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, és a város nevezetességei, a városfal és a lakótornyok. A város kis utcáit és tereit járva, valódi időutazásban lehet részünk, visszatérünk a sok száz évvel korábbi középkorba. A főtéren kötelező program várja azokat, akik fagylaltrajongók, mivel ott található a világ legjobb fagyizójának megválasztott cukrászda. A boldogsághormonok feltöltését követően a közeli Volterrát látogatjuk meg. A jellegzetes toszkán városkában az ókori római színház romjain kívül jó kedélyű, kedves emberek fogadnak minket. A bástyákról csodás kilátásban lehet részünk a környező dombokra és a városra. Először az ősi etruszk városka híres főterét kutatjuk fel, majd következhet a Medici-erőd, a Székesegyház és a Priori palota. Visszatérve buszunkhoz meg sem állunk a kempingig, és így a vacsorát már valamelyik környező hangulatos pizzériában fogyaszthatjuk el.

Kedd: Reggel nyaralásunk legizgalmasabb helyszínére, Olaszország legkisebb nemzeti parkjába indulunk a Cinque Terre elnevezésű, csodás tengerparti részre (UNESCO Világörökség listáján is szerepel). A rendkívül festői táj, amely az ember és a természet harmonikus kölcsönhatásának révén jött létre, megőrizte a „100 évvel ezelőtti Itáliát” és annak különleges életmódját! Buszunkkal La Spezia városáig gurulunk (ott található Olaszország legnagyobb hadikikötője), ahol hajóra szállunk és a tenger felől közelítjük meg Cinque Terrét. Kalandozásainkat a Költők öblében, egy sziklás félszigetre épült, kb. 2000 éves településen, Portovenerében kezdjük. A jellegzetes, színes házsor által határolt kikötőjével, a várba felvezető hangulatos sikátoraival és a szikla tetején álló Szent Péter templommal, gyorsan elvarázsol minket a városka. Kora délután ismét vízi úton a szomszédos Riomaggioréba hajózunk. A kikötő és városka egy utcájának megtekintését követően a híres gyalogúton a „Szerelem ösvényén” sétálunk tovább Manarolába. A sok helyen sziklába vájt sétaútról, csodálatos kilátásban lehet részünk a tengerre és a hegyekre. A hatalmas szürke szikla tetejére épült Manarola az egyik legrégebbi település a környéken. Fantasztikus látványt nyújt a városka madártávlatból. Lakói olajbogyót, szőlőt és gesztenyét termesztenek a teraszosan megművelt hegyoldalakban. Innen áthajózunk Vernazzába, amit Olaszország legszebb települései között tartanak számon. A városka mesebeli látványt nyújtva, szinte a sziklákból nő ki, így az tökéletesen beleillik a természetbe. A középkori kis utcákon sétálva, színes épületek, rusztikus faajtók és kapuk, hangulatos udvarok, sokat használt lépcsősorok és csodás falikutak várnak minket, számos étteremmel és bárral, élénk színű házakkal, rengeteg kiteregetett ruhával, napernyőkkel, csónakokkal és a rajtuk heverésző cicákkal. A következő felderítésre váró hely Monterosso, ami a Cinque Terre tengerparti üdülőhelye, hosszú stranddal, napernyőkkel és napozóágyakkal, szállodákkal és pezsgő élettel vár minket. A tengerparti sétány nagyon szép, leanderek, bougainvilleák, pálmák díszítik. Szerencsére szépen megmaradt a városka régi része, ami ugyanolyan hangulatos, mint a többi település, itt is hasonló pasztell házakat és pici utcákat találhatunk. Kis szabadidőt követően, emeletes vonatra szállunk és alagutakkal valamint fantasztikus panorámával kísérve érkezünk vissza La Speziába a buszunkhoz. „Ide még biztosan visszajövök”, fogod mondani, mikor visszaérkezünk este a szállásunkra.

Szerda: Ez a nap ismét a pihenésé és strandolásé. Sétálhatunk egyet a tengerparti sétányon a pálmafák árnyékában, majd ha meguntuk, kiülhetünk valamelyik hangulatos pizzéria teraszára, hogy ebéd után a tenger hullámzását hallgatva, jófajta toszkán Chianti bort kóstoljunk. Az elszántabbak a part homokjában futhatnak, napozhatnak, vagy csókolózhatnak párjukkal, aki pedig még bátor is, az kipróbálhat valami izgalmas vízi sportolási eszközt a Földközi-tenger kellemes habjaiban. :-)

Csütörtök: Reggel buszunkkal elgurulunk Piombino városka kikötőjébe, mert onnan indul a komp, ami átvisz minket a Toszkán-szigetvilág legszebb és egyben legnagyobb szigetére, Elbára! A Tirrén-tenger gyöngyszeme, esősorban Napóleon révén vált ismertté, hiszen ide száműzték 1814-ben a trón-fosztott császárt. A hajó a festői Portoferraio történelmi központjába repít minket, ahol bőven lesz időnk körülnézni, sétálgatni, strandolni, fagyizni és ajándékokat vásárolni. A város műemléki örökségét egy reneszánsz Medici erőd is gazdagítja. Aki szeretne, azokkal egy elbai kalandozásra indulunk busszal. Porto Azzurro kisvárosába utazunk a sziget kacskaringós útjain keresztül. Ez a városka talán legszebb a környéken, de az biztos, hogy itt a legjobb a fagyi! Ebédszünet és némi strandolás után a panorámautón visszautazunk a fővárosba. Innen késő délután hajózunk vissza az öreg kontinensre, majd napnyugat után érkezünk vissza a szállásunkra.

Péntek: Délelőtt folyamán érkezünk meg Toszkána reneszánsz fővárosába Firenzébe, ahol bejárjuk a középkori Mediciek gyönyörű belvárosát, miközben fagyizunk a főtéren és tésztakülönlegességet eszünk az Arno folyó partján. A délután egy részét már a város felett fekvő és kétségkívül legjobb kilátását biztosító, Piazzale Michelangelóról élvezhetjük. Mire besötétedik, életre szóló élményekkel gazdagodva, a toszkánai olasz érzésvilággal teljesen feltöltődve érkezünk vissza Viareggioba, hogy kellően elbúcsúztassuk az idei nyaralásunkat. Buli, fürdőzés, borok, koktélok várnak minket az éjszakában...

Szombat: Délelőtt kiköltözünk a szállásunkról, majd azt követően, pihenéssel, strandolással, vásárlással és csupa kellemes dologgal tölthetjük el az időnket! Egész napos szabadprogram lesz Viareggioba, hogy kora este, elkerülve a melegbe utazást, haza induljunk. Éjszaka a buszon, rövid pihenőkkel.

Vasárnap: Érkezés Budapestre a délelőtti órákban, hogy még jusson időd a pihenésre is.

Részletek a jobb oldalon letölthető PDF utastájékoztatóban (árak,időpontok...)!

Mikor és mennyi?

Időpontok: 2017.06.23.-07.02., 2017.08.18-27., 2017.08.25-09.03.
Részvételi díj: 69.000-72.000 Ft/fő-től időpont függően

Fakultatív programok

(nagyon pénztárcabarát árak, érdemes összehasonlítani más lehetőségekkel!)

 • Félnapos kirándulás Pisába a Ferde Toronyhoz és Lucca csodás városkájába: 18 Euró/fő

 • Egész napos kirándulás az „igazi” Toszkánába, azaz Sienába, Volterrába, illetve San Gimignanóba: 28 Euró/fő

 • Egész napos kirándulás Toszkána legszebb tengerpart részére a Cinque Terrére: 20 Euró/fő

 • Egész napos kirándulás Elba szigetére, fürdési lehetőséggel: 20 Euró/fő

 • Egész napos kirándulás Toszkána fővárosába, Firenzébe: 24 Euró/fő

Ha valaki mind az öt fakultatív programon részt vesz, akkor csak 100 Eurót kell értük fizetnie (110 helyett)!

A napok sorrendje változhat! A programhoz szükséges hajó és vonatjegyek ára összesen kb. 50 Euro/fő, ami helyben fizetendő.

Szállás

 • A Toszkán Riviéra szívében, a népszerű és hangulatos Viareggioban, a tengertől 700 méterre található kemping újszerű faházaiban fogunk lakni.

 • A házak 4 személyesek (2 darab 2 fős szobával), melyekben teljesen felszerelt konyhás nappali, hűtőgép, fürdő, WC is található. Minden házhoz tartozik egy terasz is.

 • Kempingtől 15 perces sétával érünk a homokos tengerpartra a strandra és 20 perc alatt a város központjában lehetünk.

 • Ágynemű huzatot és törölközőt nem kapunk, csak felár ellenében (7 Euró/fő).

 • A szálláson van bolt, pizzéria, étterem, bár (olcsóbb, mint a városban) és medence.

Utazás

 • Létszámtól függően 57, 50 vagy 30 személyes autóbusszal utazunk. Így 100%-os az indulás!

 • A busz 3-4 óránként áll meg egészségügyi pihenőre kb. 20 percekre.

 • Az autóbusz csomagtartójában utasonként egy nagy táska, illetve házanként egy hűtőtáska helyezhető el, a fedélzetre pedig egy kisebb csomag vihető fel. Több csomag szállítását a busz személyzete megtagadhatja.

Költség

69.000-72.000 Ft/fő-től időpont függően

Költség tartalmazza

 • Utazást
 • Szállást új faházakban, kétszemélyes szobákban
 • Programok szervezését
 • Csoportvezetőt, aki a szervező is.

Költség nem tartalmazza

 • Belépőjegyeket
 • Idegenforgalmi adó (15 Euró/fő)
 • Hajó és vonatjegyeket a programokon
 • Fakultatív programokat (amit a helyszínen kell fizetni)
 • Étkezést
 • Utasbiztosítást, melyet nálunk is meg lehet kötni! (5.600 Ft/fő/nyaralás).

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.