Nyaralás Montenegróban és a Kotori-öbölben

A Kotori-öböl és a tenger :)

Európa egyik legszebb tengerparti képződménye a Kotori-öböl, mely az Adria legnapfényesebb országában található. Ide szervezünk most Nektek egy felejthetetlen nyaralást és megmutatjuk, hogy mitől jobb hely Montenegró, mint a többi tengerparttal rendelkező európai ország. Ráadásként ellátogatunk még Horvátország legszebb városába Dubrovnikba, valamint Bosznia fővárosába Szarajevóba is!

Részletes program

1. nap (péntek), az indulás napja:

Péntek este 18 órakor indulunk Budapestről az M6-os autópályán Eszék és Szarajevó irányába. Utazás közben érdekes filmeket nézünk meg és fontos tudnivalókat mondunk el, hogy a lehető legjobban felkészülve érkezzünk meg másnap reggel Montenegróba és a Kotori-öbölbe.

2. nap (szombat), megérkezés, ismerkedés Plavi Horizonti strandjával:

A kora reggeli óráktól kezdve nagyon látványos és csodálatos hegyi tájakon keresztül fog vezetni az utunk, egészen a Kotori-öbölben található Perastig, ahol meg is kezdjük felejthetetlen nyaralásunkat! A városka az egyik legrégebbi és egyben leghangulatosabb település is az öbölben. Nagyjából három órát fogunk itt eltölteni, hogy mindenkinek legyen ideje kávézni vagy sörözni, fagyizni vagy pizzázni, valamint sétálni a vízparton, miközben az öböl vízében visszatükröződő hatalmas hegyeket fotózza. Aki szeretne, az sétahajóra is szállhat és megtekintheti a Kotori-öböl közepén mesterségesen emelt, Szirti Madonna szigetet, aminek közepén egy 1630-ban épült barokk templom áll. Tovább indulva és régen elfelejtve a buszozás fáradalmait, egy óra múlva megérkezünk a szállásunkra, ahova villámgyorsan beköltözünk és némi pihenést követően strandolásra indulunk. Szerencsénkre rövid sétaútra a szállásunktól található az egyik legszebb és leghíresebb helyi strand, a Plavi Horizonti, ahol nemcsak lassan mélyülő homokos, hanem sziklás partszakaszokat is találhatunk. Miután megnéztük az első montenegrói naplementénket, visszasétálunk a szállásra, ahol később ismerkedési estet fogunk tartani!

3. nap (vasárnap), a régi főváros és a montenegróiak szent hegyének felfedezése:

Ezen a szép nyári délelőtt, Montenegró régi fővárosát, Cetinjét ismerjük meg. Napjainkban ez az ország vallási központja és fontos szerepet tölt be a helyiek nemzettudatában. Itt találjuk a Nemzeti Múzeumot és a Királyi Palotát, valamint a Szent Péter kolostort. Délután egy kanyargós, de annál látványosabb hegyi úton keresztül érkezünk meg a Lovcen Nemzeti Parkba, ahol a montenegróiak szent hegye, a Lovcen található. A hegy tetején, 1657 méteres magasságban épült meg a montenegrói történelem egyik leghíresebb alakjának, II. Petar Petrović Ňjegos mauzóleuma. Az emlékmű melletti kilátóból, belátjuk az ország nagy részét és a Kotori-öböl is a lábunk előtt hever. A szemkápráztató panoráma, a csoportképek és sült galambok után visszatérünk a tengerszinthez és leugrunk még a strandra egyet csobbanni, hogy a tengerből is megcsodáljuk, hogy melyik csúcson jártunk pár órája.

4. nap (hétfő), a Kotori-öböl megismerésének a napja:

Reggeli után, nyaralásuk egyik legtartalmasabb napjára indulunk a Kotori-öbölbe, amely Európa egyik legszebb természeti képződménye, mely olyan, mint egy norvég fjord, mélyen benyúlva a szárazföldbe. A napot Montenegró legszebb városában, Kotorban kezdjük, melyet az UNESCO az 1979-es utolsó nagy földrengést követően a világörökség részének nyilvánított. A tipikusan mediterrán jegyeket mutató háromszög alakú történelmi városrészt várfal veszi körül, mely összességében 4,5 km hosszú, és meredeken felmászik a 260 méter magasan a város felett álló Szent János erődítményig. Természetesen ide is lesz lehetőség felmenni. Miután mindenki jól kisétálta magát és megebédelt, tovább utazunk az öböl túloldalára Herceg Noviba, amit a virágok és a lépcsők városának is neveznek. Ott egy újabb sétát teszünk az óvárosában és megtekintjük a főbb nevezetességeket, a Savina-kolostort, a Szent Jeromos templomot és a jellegzetes Óratornyot. Érdemes az óváros egyik erődjébe is felmenni, ahonnét pompás kilátás nyílik az öbölre és a városra. Kora este tovább utazunk a Kotori-öböl harmadik nagy városába Tivatba, ahol teljesen más hangulat és nagy nyüzsgés vár minket. Ez az ország egyik legfiatalabb települése, ahol egy hatalmas jachtkikötő is található. Aki szereti a hajókat, annak kötelező elsétálni és álmodozni... Utána lesz még idő vacsorázni és körülnézni, majd alig negyed órás buszozással a szálláson zárjuk ezt a csodás napot.

5. nap (kedd), Jaz Beach és a tengerpart fővárosa, Budva

Mikor tízet üt a radovici toronyóra, akkor indulunk el apartmanjainkból Montenegró egyik leghosszabb, legszebb és legmenőbb strandjára a Jaz Beachre! A több mint 1200 méter hosszú strandon minden megtalálható, amire csak ember vágyhat egy ilyen helyen: bárok, éttermek, büfék, mindenféle vizisportolási lehetőség, napozóágyak, kék ég és napsütés, jó levegő, szép környezet és kristálytiszta tengervíz. A nap egy jó részét, ezért itt is töltjük. :) Délután átmegyünk a pár kilométerre található Budvába, a montenegrói tengerpart fővárosába. Itt van a legnyüzsgőbb élet egész Montenegróban, sok látnivalóval és időtöltési lehetőséggel, nem is beszélve a strandokról. Budva a legnagyobb tengerparti település az országban, a montenegrói turizmus metropolisza. A természeti szépségek mellett, - mint a szigetek, és a festői partszakaszok -, Budva gazdag történelmi emlékekben is. Az óváros egy kicsiny félszigeten fekszik, a kulturális örökség bölcsője. Keskeny utcák keresztezik egymást, kis terekkel és híres épületekkel tarkítva, mint például a Szentháromság templom. Stari Grad nyaranként kulturális központtá válik, s helyet ad rengeteg színházi előadásnak, rendezvénynek, koncertnek és fesztiválnak, de számos kiállítást is megtekinthet az idelátogató. Lehetőség lesz este beülni egy hangulatos étterembe vagy bárba is és ha szerencsénk lesz, akkor belefuthatunk valami jó koncertbe az esti órákban. Hazaérkezés a késő esti órákban várható.

6. nap (szerda), a pihenés és hajókirándulás napja:

Reggel és délelőtt a pihenésé lesz a főszerep, lehet aludni, strandra menni vagy sétálni Radoviciben, ahol a szállásunk lesz. Délután azokkal, akiknek lesz kedve, hajókirándulásra indulunk a Kotori-öbölbe. A program 3 részből fog állni. Járunk a híres Zanice strandon, ahol mindenki kedvére fürödhet, lazíthat és a strand hangulatos teraszos vendéglőiben finom helyi specialitásokat kóstolhat. Utána elhajózunk az öböl bejáratánál található Mamula-szigethez, melyen egy hatalmas és látványos erőd található. A sziget mellett, egy szép partszakaszon, fürödhetünk is a kristálytiszta tengerben. Tovább folytatva a hajókázást, elérünk a nap csúcspontjához a Kék Barlanghoz, ami egy kb. 18 méter magas cseppkőbarlang. Hajónkkal besiklunk a barlangba, melynek foszforeszkáló türkizkék vize, egyedülálló látvány nyújt. Természetesen csobbanunk is egyet a teljesen átlátszó tiszta vízben, mely mindenkinek maradandó élmény lesz. Este a szálláson kerti partit tartunk, melyen a részvétel nem kötelező, de nagyon ajánlott! :)

7. nap (csütörtök), Dubrovnik napja:

Ezen a napon az Adria legszebb városába Dubrovnikba utazunk, melynek óvárosa 1994 óta a Világörökség része. Gyönyörű házai, és kristálytiszta, mélykék tengere rabul ejti az ide érkezőket. Dubrovnikot az Adria gyöngyének is nevezik. A város a horvát nyelv és irodalom központja, számos híres író szülőhelye. A közös városnézést (Pile-kapu, Onofrio-kút, Stradun, Sponza-palota, Óratorony, Szt. Balázs katedrális, Orlando szobor) követően, bőven lesz időnk ebédelni, fagyizni, fényképezni és borozni. Lesz, aki a környező szigetek felé hajókirándulásra indul, és lesz, aki lanovkával felmegy az Imperiál erődbe a Srd hegyre, ahonnét lélegzetelállító panorámában lehet része. Jó választásnak ígérkezik a dubrovniki óvárost körülölelő városfal-túra is, melynek tetején sétálva egyszerre gyönyörködhetünk a tenger panorámájában és az óvárosi piros háztetők rengetegében is. Ezeken kívül lesz még lehetőség fürdeni is a híres dubrovniki Bajne strandon, melynek különlegessége a csodálatos naplemente, majd nem sokkal később a szépen kivilágított óváros látképe. Szállásunkra a késő esti órákban érkezünk vissza.

8. nap (péntek), a Ploce Plaza és a levezetés napja:

Az utolsó montenegrói napunkat pihenéssel, strandolással, a helyi gasztronómia felfedezésével és természetesen bulizással fogjuk eltölteni. :) Elmegyünk a közeli Ploce Plaza-ba, egy híres és csodálatos strandon lévő, sziklás partszakaszra épült bárba. Lehet fürdeni a csodásan kék színű tengerben, de akár az itt található medencékben is, fantasztikus kilátással a hegyekre. Lehet finom tengeri ételeket és helyi különleges specialitásokat kóstolni, melyeket jóféle sörrel, borral vagy koktéllal érdemes lekísérni. A bármedencében ismert Dj-k zenéire táncolhatunk, de lehet napozni, pihenni, feltöltődni és imádni, azt a laza életet, amit egy ilyen tengerparti bár képes adni. Ezzel a csodálatos délutánnal búcsúzunk el a tengerparttól, miközben gondolatban már a jövő évi nyaralásunkat tervezzük. Este érünk vissza a szállásunkra, ahonnét búcsúvacsorára indulunk egy közeli étterembe, majd búcsúbuli kifulladásig...:)

9. nap (szombat), hazaindulás és városnézés Szarajevóban:

Délelőtt kiköltözünk az apartmanokból és már indulunk is Bosznia irányába, hogy a délutánt és a kora este egy részét már a fővárosban, Szarajevóban tölthessük. A bosnyák főváros gyönyörű hegyek között található, ahol a sok évszázados történelem nyomai jól láthatóak. Ezen kívül volt már itt téli olimpia 1984-ben, itt közlekedett Európa első villamosa és ez a világ egyetlen városa, ahol a négy világvallás templomai egymástól 400 méteren belül találhatóak, ezzel egyedülálló hangulatot teremtve a városnak. Mélyen látszódó háborús sebek mindenfelé a ’90-es évek borzalmaiból, temetők, kemény történetek, de mégis barátságos és kedves emberek. Megérkezésünket követően kis sétára indulunk a város nevezetességeinek a megismerésére (Emlékezés lángja, Vásárcsarnok, Ortodox templom, Jézus szíve templom, Ferhát bég dzsámija, Gazi husrev bég dzsámija, Sahat kula, Kujundzuluk), majd szabadprogram keretében eszünk egy jó bureket vagy döner kebabot, iszunk egy jó teát vagy kávét, majd benézhetünk egy hangulatos vízipipázós helyre is. Kora este indulunk haza.

10. nap (vasárnap), a hazaérkezés és a pihenés napja:

Budapestre élményekkel és balkáni hangulattal feltöltődve a kora reggeli órákban érkezünk vissza, hogy legyen még bőven idő a pihenésre is.

Mikor és mennyi?

Időpontok: 2017. július 21-30. és 2017. augusztus 18-27.
Részvételi díj: 69-89.000 Ft Ft/fő-től (apartmanfüggő)

Fakultatív programok

Fakultatív programok magyarul, saját buszunkkal: (Nagyon pénztárcabarát árak, érdemes összehasonlítani más szervezők áraival! A részletes leírást megtalálod egy külön tájékoztatóban.)

 • Egész napos kirándulás Dubrovnikba: 18 Euró/fő
 • Egész napos buszos kirándulás a Kotori-öblbe ( Kotor, Herceg Novi, Tivat): 15 Euró/fő
 • Egész napos kirándulás Cetinjébe a régi fővárosba és a Lovcen Nemzeti Parkba: 12 Euró/fő
 • Fél napos hajókirándulás strandolással a Kotori-öbölbe (Zanice strand, Mamula-sziget, Kék Barlangok) privát motorcsónakkal: kb. 20 Euró/fő
 • Fél napos strandolás és buli a Ploce Plazán: 8 Euró/fő
 • Egész napos kirándulás, vásárlás, és strandolás Budvában, a tengerpart fővárosában, valamint strandolás a híres Jaz Beachon: 12 Euró/fő

Ha az összes fakultatív programra eljössz, kedvezményt adunk az árból és összesen 80 Eurót kell fizetned (85 Euró helyett)! Részletes programok külön tájékoztatóban találhatóak. Az árak a belépőket nem tartalmazzák!

Szállás

Maki Apartmanház:

A Kotori-öbölben található Radovici településen fogunk lakni, Tivattól 10 km-re, ahol boltok, pékség, bárok és éttermek is találhatóak. Az apartmanház Radovici tengerhez közel szélén található, ahol tökéletes csend, nyugalom és madárcsicsergés vár ránk. A mediterrán hangulatú apartmanok többségének a teraszáról, szép panoráma tárul elénk a Lovcen Nemzeti Park csodás hegyeire. A Kotori-öböl egyik leghíresebb és legjobb kék zászlós strandja a Plavi Horizontra, mindössze 10 percet kell sétálnunk. Az apartmanok tágasak, nemrég felújítottak és kifejezetten jól felszereltek, a tulajdonosok pedig segítőkész kedves montenegrói emberek.

A Maki Apartmanház a nevét nem a legközelebbi rokonunkról kapta, hanem az első montenegrói kutyáról, aki a Holdon járt. A viccet félretéve, aki velünk tart, azt tiszta, igényesen berendezett apartmanok és stúdiók várják, melyek a szabadság érzetét keltik. A jól felszerelt konyhával (tűzhely, mikró, hűtő, vízforraló, stb...), saját fürdőszobával (hajszárítóval) és privát terasszal rendelkező apartmanok elegendő helyet biztosítanak a zavartalan és nyugodt pihenésre. Az internet szerint az egyik legjobb ár/érték arányú szállás Tivat környékén, azaz a vendégek többet kapnak a pénzükért, mint a legtöbb másik helyen. Természetesen ingyenes WIFI, légkondi és szabadtéri grill is a rendelkezésünkre áll, valamint a gyerekek, levezethetik felesleges energiájukat a kertben található játszótéren. Törölközőt és ágyneműt is kapunk.

Utazás

Létszámtól függően 50 személyes vagy 30 személyes kényelmes autóbusszal utazunk. Így 100% -os az indulás!!! Ennek függvényében viszont változhat az utazás ára. Kisebb busz esetén, 6.000 Ft/fő felárat kell kifizetni az utazáskor, amiről az utazás előtt időben küldünk értesítést. A menetidő forgalomtól, határoktól és az időjárástól függ, de kb. 16-18 óra. Pihenőt 3-4 óránként fogunk tartani.

Költség

69 - 89.000 Ft/fő (apartmanfüggő)

Költség tartalmazza

 • Utazást
 • Szállást 2-3-4-5-6 személyes apartmanokban
 • Programok szervezését
 • Csoportvezetőt
 • Ágyneműt és törölközőt
 • Meglepetést

Költség nem tartalmazza

 • Fakultatív programokat (helyben fizetendők)
 • Étkezést
 • Idegenforgalmi adót (10 Euró/fő/hét, ami helyben fizetendő)
 • Utasbiztosítást, melyet nálunk is meg lehet kötni! (5.000 Ft/fő/nyaralás)
 • Belépőket

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.