Skóciai körutazás

10 napos körutazás aktív progamokkal Skóciában

Legendás várak, a varázslatos Felföld, élő mesebirodalom, a történelmi hőstettek és hősök, trollok és óriások hazája: ez Skócia! Lenyűgöző természeti csodák, lábunk előtt heverő pazar látványosságok, rejtélyes tavak, sejtelmes hegyvidékek, ködbe vesző, ódon, de büszke kastélyok földje. Gyere Te is velük ebbe a varázslatos országba, hogy megízleld étkeit és világhíres nedűit, saját kezeddel érintsd történelmét! Látogasd meg velünk Edinburgh, Stirling, Fort William, Inverness, Portree történelmi városait, barangolj velünk a Felföld végtelen hegyein-völgyein, kóstoljunk együtt a híres skót whiskey-ből és haggis-ból, találkozzunk trollokkal, óriásokkal és tündérekkel a Skye-sziget mesebeli felvidékén! Járjunk utána a Loch Ness-i szörny titkának, és keressük régi dicső korok emlékét a Borders büszke katedrálisainak romjai között!

Részletes program

Péntek: utazás Hollandiába, majd kompozás Angliába
A kora hajnali órákban indulunk Budapestről Hollandia irányába. Miközben átutazunk Európán, megismerkedünk újdonsült útitársainkkal, közben néhány óránként egészségügyi pihenőket tartunk. Az esti órákban érkezünk Hollandia kikötőjébe, hogy kompra szálljuk kis csapatunkkal. A hangulatos fedélzeti estét követően az egész éjszakát a kompon töltjük.

Szombat: Borders, azaz a skót határvidék felfedezése
A felkelő nap már Anglia kikötőjében fogad, s miután újra négy keréken utazunk, irány a jó öreg Skócia! Angliát elhagyva, a legendás, sok-sok dalban megénekelt skót határvidéken autózunk, ahol máris belevetjük magunkat a történelmi emlékek, Jedburgh és Melrose romantikus középkori katedrálisromjainak felfedezésébe. Estére már a skót főváros, Edinburgh egyedülálló hangulata vár, ahol a szállásunk elfoglalása után a város és a helyi gasztronómia felfedezésére indulunk!

Vasárnap: Edinburgh
Egész napos városnézésre indulunk Edinburgh ősi városába! Hol máshol is kezdhetnénk az ismerkedést Skóciával, mint az ország szívében, ahol a történelem olyan kézzel fogható: ez Edinburgh! Az impozáns középkori vár felfedezése után végigmasírozunk a Királyi Mérföldön a Holyroodhouse kastélyig, majd egészen fel a város közepén magasodó impozáns sziklafokig, Artúr Székéig. Délután szabadprogram keretében megtekinthetjük a kilátótornyot vagy a híres Camera Obscurát, amely több száz éve élőképet vetít a városról, de akár zenés városnéző sétán is részt vehetünk. Kóstolhatunk skót whiskeyt, haggist, igazi skót ale-eket vagy egy jó cidert.

Hétfő: kalandozás a Felföldön
Búcsút intünk Edinburgh-nak, elautózhatunk a híres Forth folyó feletti hidakhoz, hogy a skót technikai vívmányokból is ízelítőt kapjunk, majd két  történelmi nevezetességű várost érintünk, ahol sorsdöntő csatákat vívtak az angolokkal: Falkirk és Stirling városát. Meglátogatjuk Stirling híres várát és a skót nemzeti hős, William Wallace emlékművét, és ha időnk engedi, felkeresünk egy különleges modern kori csodát, a Falkirki Kereket is! A Forth völgyét elhagyva aztán belevetjük magunkat a Skót Felföld semmihez sem hasonítható, mesebeli világába. Titkokat rejtő, mély vizű loch-ok és sejtelmes hegyek között kanyarok utunk, melynek során érintjük a híres Glen Coe völgyet, amely történelmi jelentősége és lenyűgöző természeti szépsége miatt is méltán világhírű. Estére érkezünk Fort William városkájába, ahol elfoglaljuk következő szálláshelyünket.

Kedd: Ben Nevis
Egész napos gyalogtúrára indulunk Fort William városából, hogy meghódítsuk a Brit-sziget legmagasabb hegyét, a Ben Nevis csúcsot (1343 m). Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, innen lenyűgöző panoráma tárul elénk a Skót-felföldre, Skye szigetére és az alattunk elterülő tengeröblök vidékére. (17 km gyalogtúra)

Szerda: Loch Ness
Felföldi tartózkodásunk újabb napján ismét sötét legendák nyomába eredünk: Loch Ness felé vesszük utunkat, hogy utánajárjuk Nessie, a vízi szörny mondájának (állítólag már hallottak olyanról, aki látta… :) ). Partján megpihenünk Urquhart váránál, amely a tavat uralja. Délután választhatunk, hogy Culloden csatájának történelmi emlékhelyét, vagy egy gyönyörű erdőben megbúvó hatalmas vízesést keressünk fel, mielőtt visszaindulnánk a szállásunkra.

Csütörtök: Skye szigetének felfedezése
Szállásunkat hátrahagyva újra bevetjük magunkat a Felföld hegyei-dombjai közé, és Skócia leghíresebb vára, a kis szigeten fekvő Eilean Donan felé igyekszünk, melyet egy kis kőhídon közelítünk meg. Egyedülálló fekvése miatt sok látványos történelmi és kalandfilm helyszínéül is szolgált, igazi skót esszencia! Ezután egy kecses hídon ívelünk át a trollok és tündérek lakta Skye-szigetre, ahol a következő napokat fogjuk tölteni. Felkeressük a méltán híres egymalátás italt készítő Talisker whiskey-lepárlót, majd a Skye-part két építészeti gyöngyszemét: Neist Point világítótornyát és Dunvegan várát. Az este már a mesebeli Portree városkájában ér minket. Este közösen indulunk a városka és a helyi ételspecialitások felfedezésére.

Péntek: gyalogszerrel a Skye-szigeten
A mai nap bakancsot húzunk, és gyalogosan járjuk be Skye szigetének legszebb természeti látnivalóit. Storr Öregemberének színe elé járulunk, bebújunk egy óriás skót szoknyája alá Kilt Rocknál, és ámuldozunk a vízesések, sziklatornyok, kőemberek és persze a fekete fejű birkák látványán a Quiraing-fennsík elvarázsolt mesevilágában.

Szombat: visszatérés a kontinensre
Eljött a hazaindulás napja. Búcsút intünk Skye szigetének, majd tartunk egy kellemes ebédszünetet a felföldi hegyektől körülölelt, festői Loch Lomond partján. Végül Skóciától is könnyes búcsút veszünk, hiszen ezernyi élménnyel megajándékozva térhetünk haza e távoli, varázslatos országból. Az éjszakát már a kompon töltjük, hogy reggelre újra az Öreg Kontinensen érjünk partot.

Vasárnap: hazaérkezés
Újra átszeljük Európát, hogy a következő éjszakát már ki-ki saját ágyában tölthesse, és tovább álmodhasson a skót vidékről… :)

Mikor és mennyi?

Időpont: 2018. augusztus 17-26.
Részvételi díj: 249.000 Ft/fő

Szállás

Utazásunk éjszakáit hostel (ifjúsági szállás 2 fős szobákkal), családi panzió (2 és 4 fős szobák), valamint mobilházak 2 ágyas szobáiban töltjük. Ágyneműt lehet kérni. 
A hajóút során az éjszakákat 2 és 4 fős kabinokban töltjük. Részletek a letölthető PDF tájékoztatóban!

Utazás

Autóbusszal:
Mikrobuszokkal utazunk Skóciába. Hollandia és Anglia kikötője között egy éjszakai komppal kelünk át a Csatornán.

Repülővel:
Az utazás második napján lehetőség van repülős csatlakozásra Edinburgh-ban. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal! A legalkalmasabb és legolcsóbb lehetőség a Jet2.com Budapest – Edinburgh közvetlen járatával kiutazni a kirándulás helyszínére, de több átszállásos megoldás közül is választhatunk.
A  repülőjegy ár a jelentkezés függvényében változik.

Skóciában az utazás helyszíneit már mikrobusszal közelítjük meg.

Költség

249.000 Ft/fő kisbusszal (repülővel 239.000 Ft + repülőjegy)

Költség tartalmazza

 • az utazást kisbusszal oda-vissza,
 • kompdíjat oda-vissza (kivéve repülővel utazóknak)
 • az utazást Skóciában kisbusszal,
 • a szállásokat,
 • a túravezetést,
 • programokat, belépők nélkül

Költség nem tartalmazza

 • az étkezéseket,
 • az utasbiztosítást,
 • a belépőket
 • repjegyet, a repülővel utazóknak

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.