Szilveszteri síelés ERDÉLYBEN a HARGITÁN

Gyere velünk a 2017-es év utolsó és a 2018-as év első bulijára és síelésére!

Van egy hely, ahol hatalmas és hóval borított fenyvesek között síelhetsz és korcsolyázhatsz, de kipróbálhatod a lovas és kutyaszánozást, közben forralt bort vagy csíki sört ihatsz, mellé lángost, kürtőskalácsot és miccset ehetsz. Mindezt teljesen magyar környezetben és baráti árakon! Szeretnéd tudni hol ez a hely? Erdélyben, Székelyföld szívében, a Hargitán, ott ahol igazán friss hegyi levegőt szívhatsz magadba az 1400-1800 méteres hegyormok között! Garantáltan sok hó, érintetlen környezet és jó hangulat fogad, ha velünk tartasz, ráadásul éppen a szilveszteri hétvégén!

Részletes program

Felbuzdulva az előző tíz év jól sikerült évbúcsúztató mulatsága után, idén is van lehetőség csatlakozni hozzánk! Gyere velünk a 2017-es év utolsó és a 2018-as év első bulijára és kirándulására, melynek helyszíne a Hargita rengetegének egyik legszebb részén, a behavazott Hargitafürdőn lesz! Ünnepi vacsora, élőzene, tűzijáték, értékes nyeremények, hatalmas bulik, vicces játékok, vetélkedők, kirándulás, síelés, hótalpas túra, korcsolyázás, hófánkozás, motorosszánozás, sok nevetés és új barátok várnak Rád is, ha eljössz! Mindezt jelmezekbe bújva tesszük majd, ami a Hargitához kapcsolódó öltözék lesz. Szárnyaljon a fantáziád, gyere el és nyerd meg a fődíjat, ami egy kétszemélyes utazás lesz 2017-ben!!! Mielőtt jelentkezel soha ne feledd, hogy Erdélyben „a sör nem alkohol, az asszony nem ember és a medve nem játék”!!!

1. felvonás - Odautazás, az előkészületek és az ismerkedés napja, december 29-én, pénteken:

Indulás csütörtökön 23 órakor Budapestről (találkozás 22.30-kor a Népligetben a Planetáriumnál), Nagyvárad irányába. Hajnalban tartunk egy hosszabb reggeli szünetet Erdély határán a Király-hágón, hogy a Tordai-sóbányába érkezvén, már mindenki kellően felébredjen. Európa leglátványosabb sóbányájának bejárását követően Marosvásárhelyen állunk meg, hogy pihenésképpen megnézzük a csodás Kultúrpalotát és Városházát, majd azt követően lesz lehetőség egy kis csavargásra is a Főtéren. A Székelyek szent hegyére a délutáni órákban gurulunk fel. Az idei szilveszterre nem lehet úgy érkezni, mint az előző években, azaz autóval, repülővel, helikopterrel, kerékpárral, motorral, targoncával, kamionnal, ejtőernyővel, siklóernyővel, gördeszkával, görkorcsolyával, hótalpakkal, lóháton, teveháton, lovaskocsival, kutyaszánnal, gyalog vagy futva, hanem csak busszal lehet jönni, ennek a csodás hosszú hétvégének a helyszínére! A kellő jókedvet és vidámságot (vagy ami ahhoz szükséges), már az odautazás folyamán garantált, hogy mindenki megszerzi. Az erélyi szállásunkra érdemes itthonról, szilveszteri felszereléssel, túlélőcsomaggal, zenékkel, ropogtatni valókkal, jelmezzel, és még egy emberrel, esetleg többel érkezni. Aztán a szobák elfoglalását követően fél órás sétával körbejárjuk Hargitafürdőt, hogy a friss téli hegyi levegőtől még jobban megéhezzünk a közben elkészülő ízletes vacsorára. Ízlelőbimbóink megörvendeztetését követően felkészülünk az elkövetkezendő napok megmérettetéseire és nagyon-nagyon kidíszítjük a helyszínt, közben forralt bort és pálinkát is fogyaszthatunk. Este ismerkedési nyitóbuli, de csak szolidan, hogy a következő napokat is mindenki jól bírja! :)

2. felvonás - Madarasi-Hargita napja, december 30-án, szombaton:

Reggeli után, Ivó nevű települést vesszük célba, ahonnan csodás fenyőerdőkön keresztül, traktoros szánnal húznak fel minket a hótalp vagy sífelszerelésünkkel együtt a Madarasi Hargitára (1801 m), ami napjainkban Erdély legnépszerűbb síközpontja. Nagyon jó minőségű európai szintű sípályákat találhatunk itt, 1500-1760 méter tengerszint feletti magasságban. A síterep december közepétől április közepéig hóbiztos. Jó idő esetén a sípályákról, csodás kilátásban lesz részed. Ha nem síelsz, hanem inkább túrázol, akkor legelőször, a Madarasi Hargitára (1801 m) hótalpazunk fel, ahol a lelkesedéssel biztosan nem lesz bajod. A csúcsnak abszolút egyedi hangulatot kölcsönöznek, az ott felállított kopjafák és keresztek, amit tovább erősít még a feledhetetlen panoráma. Tiszta időben a lábat előtt hever és beláthatod, egész Székelyföldet és a Hargita-hegység, vulkanikus vonulatát. A csúcscsokik és lélekmelegítők elfogyasztását követően a sípályák felé vesszük az irányt, ahol pihenésképpen a síelőkkel együtt érdemes betérni valamelyik menedékházba, megkóstolni a helyi specialitásokat. Délután tovább folytatjuk túránkat és a síelést a hargitai fenyvesek között. Esti programként a szálláson, válogatott videókat nézegethetünk, amolyan Világjáró Klubos hangulatban a régebbi Rolitúrás utazásokról.

3. felvonás - Az évbúcsúsztató mega buli és a hóolimpia napja, december 31-én vasárnap, Hargitafürdőn:

A szokásosnál is kiadósabb reggeli után néhány órás hótalpas túrára indulunk, Hargitafürdő környékére, ahol csodás erdők és szelíd hegyek között, még pár kitérőt is teszünk a hangulat fokozására! :) Érdemes kihasználni a lehetőséget, főleg a nagy hó miatt, mert a téli erdő és friss levegő mindenkire jó hatással van. Aki szeretne természetesen síelhet, korcsolyázhat, hófánkozhat, motorosszánozhat vagy csak simán a pihenésnek is szentelheti az idejét. Délután kezdődik a Hóolimpia, ami leginkább egy vetélkedőhöz és csapatjátékhoz hasonlít. A csapatoknak érdekes, izgalmas és vicces feladatokkal kell megbirkózni, miközben különböző versenyek is lesznek. A feladatok elsősorban a szabadban lesznek kihasználva a havas és hegyes adottságokat. Az olimpia eredményhirdetése vacsora előtt várható. A hangulatfokozó pálinkák elfogyasztását követően, 19:00 órakor elkezdődik a nagyon finom, ünnepi vacsora az ebédlőben, ahol az esti buli is lesz. Tele has és némi jókedv megszerzését követően indulhat a végkifejlet! Természetesen lesz zene, táncolás, éneklés, karaoke, vicces játékok, móka és kacagás, Himnuszok, pezsgő, ropogtatni valók, tűzijáték és minden más, amiről Anyukád sem akar tudni...:) (Az előző szilvesztereken résztvevők sem akartak otthon mesélni... ) Idén is szeretnénk olyan arculatot adni a 31.-i estének, ami még fergetegesebbé tesz azt! 2009-ben Hippik és Diszkópatkányok, 2010-ben Kalózok és Boszorkányok voltunk, majd egy várban mulattunk, ezért középkori viseletekben volt érdemes megjelenni! Idén mivel Erdélyben mulatozunk, magától érthetően, valami népviseletes maskarába kellene belebújni, de megtestesíthetsz valakit, aki híres volt a dicső múltunkban a nép között! Gondolhatsz most itt sok dologra, szárnyaljon a fantáziád. Pár példa a teljesség igénye nélkül: Mátyás király, Rózsa Sándor, Uz Bence, Gábor Áron, Csaba Vezér, Dankó Pista, Zrínyi Ilona, stb... A legjobb jelmezt viselő résztvevő, utazást nyer 2017 tavaszára! :)

4. felvonás - Hazatérés napja, január 1.-én, hétfőn:

Felébredés, reggelizés és rendrakás után könnyes búcsút veszünk vendéglátóinktól, jó pár órával később Erdélytől is. Hazaérkezést követően a négy égtáj irányába szétröppen a csapat és remélhetőleg még sok évig beszélünk, a Hargitán eltöltött néhány nap felejthetetlen élményeiről! Itt a mese vége, Kopasz Jancsi Felesége...

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. december 28. – 2018. január 1. (csütörtök este - hétfő)
Részvételi díj: 58.000 Ft/fő-től

Fakultatív programok

 • Lovasszánozás (60 Lej/óra/4 fő)
 • Motorosszánozás (50 Euró/fő/óra)
 • Korcsolyázás (10 Lej/fő/2 óra)
 • Korcsolyabérlés (10 Lej/fő/2 óra)
 • Hófánkozás ( 2,5 Lej/csúszás/fő – 10 Lej/5 csúszás/fő)
 • Hótalpas túra

Szállás

Az Uz Bence menedékházban fogunk lakni, Székelyföld szívében, fenn a Hargitán található téli szabadidőközpontban Hargitafürdőn, mely Csíkszeredától 22 km-re, Székelyudvarhelytől 46 km-re, a Központi-Hargita-hegységben, a Csicsói-Hargita-hegycsúcs (1761 m) keleti oldalában terül el. Ásványvizeiről és mofettáiról jól ismert az üdülőtelep. Téli idényben a környék síparadicsoma, nyáron a mofettát látogatók, nyaralni vágyók és túrázók kedvenc tartózkodási helye.

A hargitafürdői Uz Bence menedékház 1345 m tengerszint feletti magasságban található.
Nyirő József híres regényalakjáról elnevezett menedékház építését 1940-ben határozta el az Erdélyi Kárpát Egyesület, Csík széki osztálya, terveit Schmidt József építészmérnök készítette. Az adományokkal és kétkezi munkával támogatott turistaszállót 1942-ben avatták fel és az akkori EKE legnagyobb megvalósításaként tartják számon Hargitafürdőn. A 3 szintes menedékház 56 személy számára kínál kényelmes otthont. A 2-4-5-6 ágyas szobák nagy része saját fürdőszobával van ellátva (12 szoba), kivéve a tetőtérben található két darab 6 fős szobát, melyekhez két közös fürdőszoba tartozik. A fenyőbútorokkal berendezett szobák kényelmes és otthonos légkört teremtenek mindenki számára. Ágyneműt és törölközőt kapunk. A menedékházban a manzártban szauna is található.

Utazás

Létszámtól függően 50 vagy 30 személyes kényelmes autóbusszal utazunk. Így 100% -os az indulás!!! Pihenő 3 óránként lesz.

A buszon utazók nagy része hótalpas túrára jön a Hargitára.

Költség

58.000 Forinttól (szobától függően)

Költség tartalmazza

 • Utazást kényelmes autóbusszal
 • Szállást Hargitafürdőn, családi panzióban
 • A reggelit
 • Szilveszteri ünnepi 4 fogásos vacsorát és gyümölcsöt, pálinkával, borral és pezsgővel
 • Ágyneműt és törölközőt
 • Programokat
 • Utazást traktoros szánnal a busz és a Madarasi Hargita között
 • Nagy helyismerettel rendelkező csoportvezetőt
 • Szauna használatát
 • Idegenforgalmi adót
 • Szilveszteri tűzijátékot

Költség nem tartalmazza

 • Síbérlet (kb. 4500 Ft/fő/nap)
 • Belépők (40 lej, kb. 3000 Ft)
 • Az 1. és 2. napi vacsorát, és a december 31-i ebédet (20 Euró/fő a 3
  étkezés), ami helyben fizetendő (csak együtt lehet kérni!)
 • Utasbiztosítás (2.500 Ft/fő/utazás, ami EUB Sí-Sztár téli sportok biztosítás)

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.