Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál

Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése...

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este 18 órától, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a budai Árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Részletes program

Mit érdemes tudni a helyről?

A kilátás Budapestre mesés, főleg mikor teljesen besötétedik. A kilátótól 200 méterre található az a kijelölt tábortűzrakó hely, ahol várunk mindenkit!!! Padok asztalokkal, esőház és egy nagy füves rét is található itt, sátorozási lehetőséggel. Az odajutás többféleképpen is lehetséges: gyalog, kerékpárral, 11-es busszal vagy autóval. Mi már 18 órától ott leszünk! Hívhatsz telefonon is (70-278-6852), ha elakadtál. Remélem Te is jössz és koccintunk egyet! :)

Küldd tovább ezt a levelet azoknak, akiket még szívesen látnál!

Néhány tudnivaló a helyről: Az Árpád-kilátó és környéke az egyik legrégebbi kirándulóhely a Budai-hegységben. A kilátót 1929-ben építették, Glück Frigyes kezdeményezésére a Látó-hegy 376 méter magas, fenyőkkel betelepített tetejének délkeleti oldalára terméskőből, amit 2001-ben teljesen felújítottak. A kilátó fedett teraszú (eső ellen jól véd), székely népies stílusú építmény, melyből szép kilátás nyílik a Duna budapesti hídjaira, a várra és a Gellért-hegyre, a Budai-hegység déli és nyugati vonulataira és Pestre is. Megközelíthető jelzett turistaúton (GPS 47.535153,18.999746), azaz a Glück Frigyes úton, mely Hűvösvölgytől a Szépvölgyi útig tart (az országos kék túra egy kis része ez), illetve a zöld sáv jelzés is erre vezet.

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. június 9. (péntek este)
Részvételi díj: Ingyenes!

Szükséges felszerelés

Sütnivaló, innivaló, lámpa, pulcsi, még egy ember...:) A jókedvet mi biztosítsuk! :) Víz nincsen helyben.

Szállás

Helyben lehet sátorozni, ha csak szombat reggel szeretnél haza menni.

Utazás

Odajutás:

Autóval: két útvonalat ajánlunk:

1. A Moszkva tér vagy Margit körút felől a Törökvész úton fel a Nagybányai útig. Itt található a 11-es busz végállomása egy buszfordulóval. Autóval valahol itt érdemes félreállni. Innen gyalog kb. 15 perc a rétig. Van zöld csík turistajelzés is, amin felfelé kell elindulni az utolsó ház után, egy kerítés mellett.

2. A Duna felől fel a Szépvölgyi úton, egészen a Hármashatárhegyi útig. Itt található a 65-ös busz végállomása és egy autóparkoló. Ott lehet megállni, majd balra kell elindulni a kék csík turistajelzésen. Aztán hívjál fel merre tovább. Innen kb. 5-10 perc gyalog a rét.

Busszal: két lehetőség van:

1. A Batthyány térről indul a 11-es busz. Ezzel teljesen a végállomásig kell menni. Aztán a buszfordulótól gyalog kb. 15 percet kell a rétig sétálni. Van zöld csík turistajelzés is, amin felfelé kell elindulni az utolsó ház után, egy kerítés mellett.

2. A Szépvölgyi úti Szentendrei hév megállótól indul fel a 65-ös busz (Azaz 100 méterre a Kolosy tértől). Ezzel teljesen a végállomásig kell menni, majd balra kell elindulni a kék csík turistajelzésen. Aztán hívjál fel merre tovább. Innen kb. 15 perc gyalog a rét.

Kerékpárral:

Talán ez a legpraktikusabb módja a kijutásnak, bár a legnehezebb is. Térképen rajta van, hogy hová kell menni (piros pont a helyszín). Ha kell, elküldöm a térképet.

Visszajutás a városba: Éjfélig a Nagybányai útról induló, 11-es busszal van lehetőség visszamenni a városba. Utána Rolitúrás mikrobusz megy óránként le a Margit körútig, ahonnan van mindenféle éjszakai közlekedés.

Költség

Ingyenes!

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

  • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
  • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
  • Email: iroda@rolitura.hu
  • MKEH engedély szám: U-001491
  • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.