Túra Erdélyben a Pádis-fennsíkon

Túra a mesés Bihari-hegységben

Csodálatos mesevilág, elvarázsolt tájak – szakadékok, barlangok, földalatti patakok, vízesések, hatalmas fenyvesek, hegyi rétek, sok-sok legelésző állat, sorban haladó birkák, finom ételek és italok várnak Téged, Erdély egyik legszebb és legváltozatosabb hegységében, ha Te is velünk tartasz!

Részletes program

 

Péntek: Indulás késő este, utazás Nagyvárad majd Belényes irányába.

 

Szombat: Érkezés reggel a fennsík lábához a nagyszerű Boga-völgybe, majd fel tovább a Pádis-fennsík csodás fenyvesei közé, ahol már a kulcsosházban várni fogják csapatunkat némi lélekmelegítővel. :) Mire reggelinket, teáinkat és kávéinkat elfogyasztjuk már a harmat is felszáll. Elfoglaljuk a szobáinkat és kis pihenő után bemelegítő túrára indulunk a Hamlet-barlangot útba ejtve, az Elveszett Világ nevű kísérteties részre. Elveszett Világ? Tényleg az! Még nyáron sincs madárcsicsergés és nem ajánlott letérni az ösvényről – igazi felfedezőút. Azután a szomszédos Ponor-rétre túrázunk át, ami a hegység egyik legszebb, legnagyobb és legmegnyugtatóbb rétje, számos legelésző négylábúval. Ott érezhetjük milyen az igazi szabadság! Némi napozás és csendfürdőzést követően tovább haladunk, gyönyörű tájakon keresztül a Pádis menedékházhoz, hogy onnan felmásszunk a Mócok templomához (1466 m). A kilátás páratlan, mindenki szerint megéri a fáradságot a kitérő! :) Jutalmul hazaúton, jól belángosozunk az egyik pásztorlaknál. Mire este visszaérünk a szállásra elkészül a finom meleg vacsora, hogy utána már csak a jókedvnek és pihenésnek szenteljük a napot.

 

Vasárnap: Reggel Csodavár majd Galbina-kőköz meghódítására indulunk. Csodavárban szó szerint, csoda vár minket! A hatalmas sziklafalakat és Közép-Európa legnagyobb barlangszáját (76 m magas) felülről is láthatjuk, lentről testközelből pedig be is járjuk! Ha szerencsénk van, hatalmas földalatti barlangban a benne hömpölygő folyó mentén túrázhatunk. Ezután döbbenetes méretű sziklafalak között, majd egy teljesen elzárt dolinába vezet az utunk. Mindezt természetesen felülről a sziklafalak tetejéről is megcsodáljuk, 150 méter magasságból. Tovább haladva a hatalmas Galbina-kőközbe érkezünk, ahol megízlelhetjük a Galbina-kitörés jéghideg, de annál finomabb karsztforrásának vízét. Utána jön túránk leglátványosabb és legérdekesebb része, ami sok-sok vízesés lefényképezésével indul, majd némi láncos szakaszt követően elbújunk a föld gyomrában, hogy ott kövessük tovább a folyót, ami egy szép vízesésben végződik. Kicsit később már a folyó felett mászkálunk a sziklafalon, mint Pókember a felhőkarcolón. A sziklafalakat és izgalmakat magunk mögött hagyva hamarosan csodaországban, azaz a Flóra-réten találjuk magunkat és egymást is! :) Onnan először kaszálókon, majd nagyszerű erdőkben kapaszkodunk felfelé az Eszkimó-jégbarlanghoz. A barlangban még nyáron is 0 fok körül van a hőmérséklet és sok jég található benne. Tovább haladva, közben már őserdei ösvényeken, hirtelen kiérünk a Galbina-szirtre (1234 m). Ott hihetetlen panoráma fogad minket! Nemcsak a magunk mögött hagyott túra útvonalát, hanem a Pádis teljes északi és nyugati részét is beláthatjuk onnan! Csúcscsokink és csúcs-lélekmelegítőnk elfogyasztását követően, hamarosan úton leszünk a meleg vacsora irányába. Lefekvés előtt, megpróbáljuk feldolgozni a nap élményeit...:)

 

 

Hétfő: Reggeli után az előző napnál lazább felfedezőtúrára indulunk. Buszunkkal elgurulunk északi irányba a főgerincre induló elágazásig. Onnan már csak hátizsákjaink társaságában tudunk feljutni a Horgas-havas (1694 m) tetejére. Tiszta időben feledhetetlen kilátás fogad minket a törpefenyőkből kiugró magaslatról. Rövid ebédszünet, majd a napi csúcscsokik befalása után, lemegyünk Padis egyik legcsodásabb részére a Szamos-bazárba. Ott belépünk Babilon kapuján, ahol ismét egy földalatti patak és vízesések, újabb sziklafalak, kilátók és barlangok várnak minket. Fortuna ligetében és egy ősemberbarlangban is járkálunk, miután egy vízhangos sziklabércen kikiabáltuk magunkat. Visszatérve a szállásra, vacsora után, búcsúestét csapunk tábortüzünknél, hogy a csodás élményeket egy jó pohár borral megkoronázzuk! :)

 

Kedd: Reggelink elfogyasztását követően, elköszönünk vendéglátóinktól és bepakolunk a buszba! Utána levezetésképpen Bogakő irányába vesszük az irányt, hogy felülről megcsodálhassuk a hegység legnagyobb karsztképződményt a Boga-csűrt. 200-250 méter magas sziklafalak tetejéről, lélegzetállító látványban lesz részünk. Innen végig lefelé haladva, érkezünk meg Boga-völgybe, hogy pünkösd hétfőn este hazaérjünk.

Csütörtök: Indulás késő este, utazás Nagyvárad majd Belényes irányába.

Péntek: Érkezés reggel a fennsík lábához a nagyszerű Boga-völgybe, majd fel tovább a Pádis-fennsík csodás fenyvesei közé, ahol már a kulcsosházban várni fogják csapatunkat némi lélekmelegítővel. :) Mire reggelinket, teáinkat és kávéinkat elfogyasztjuk már a harmat is felszáll. Elfoglaljuk a szobáinkat és kis pihenő után bemelegítő túrára indulunk a Hamlet-barlangot útba ejtve, az Elveszett Világ nevű kísérteties részre. Elveszett Világ? Tényleg az! Még nyáron sincs madárcsicsergés és nem ajánlott letérni az ösvényről – igazi felfedezőút. Azután a szomszédos Ponor-rétre túrázunk át, ami a hegység egyik legszebb, legnagyobb és legmegnyugtatóbb rétje, számos legelésző négylábúval. Ott érezhetjük milyen az igazi szabadság! Némi napozás és csendfürdőzést követően tovább haladunk, gyönyörű tájakon keresztül a Pádis menedékházhoz, hogy onnan felmásszunk a Mócok templomához (1466 m). A kilátás páratlan, mindenki szerint megéri a fáradságot a kitérő! :) Jutalmul hazaúton, jól belángosozunk az egyik pásztorlaknál. Mire este visszaérünk a szállásra elkészül a finom meleg vacsora, hogy utána már csak a jókedvnek és pihenésnek szenteljük a napot.

Szombat: Reggel Csodavár majd Galbina-kőköz meghódítására indulunk. Csodavárban szó szerint, csoda vár minket! A hatalmas sziklafalakat és Közép-Európa legnagyobb barlangszáját (76 m magas) felülről is láthatjuk, lentről testközelből pedig be is járjuk! Ha szerencsénk van, hatalmas földalatti barlangban a benne hömpölygő folyó mentén túrázhatunk. Ezután döbbenetes méretű sziklafalak között, majd egy teljesen elzárt dolinába vezet az utunk. Mindezt természetesen felülről a sziklafalak tetejéről is megcsodáljuk, 150 méter magasságból. Tovább haladva a hatalmas Galbina-kőközbe érkezünk, ahol megízlelhetjük a Galbina-kitörés jéghideg, de annál finomabb karsztforrásának vízét. Utána jön túránk leglátványosabb és legérdekesebb része, ami sok-sok vízesés lefényképezésével indul, majd némi láncos szakaszt követően elbújunk a föld gyomrában, hogy ott kövessük tovább a folyót, ami egy szép vízesésben végződik. Kicsit később már a folyó felett mászkálunk a sziklafalon, mint Pókember a felhőkarcolón. A sziklafalakat és izgalmakat magunk mögött hagyva hamarosan csodaországban, azaz a Flóra-réten találjuk magunkat és egymást is! :) Onnan először kaszálókon, majd nagyszerű erdőkben kapaszkodunk felfelé az Eszkimó-jégbarlanghoz. A barlangban még nyáron is 0 fok körül van a hőmérséklet és sok jég található benne. Tovább haladva, közben már őserdei ösvényeken, hirtelen kiérünk a Galbina-szirtre (1234 m). Ott hihetetlen panoráma fogad minket! Nemcsak a magunk mögött hagyott túra útvonalát, hanem a Pádis teljes északi és nyugati részét is beláthatjuk onnan! Csúcscsokink és csúcs-lélekmelegítőnk elfogyasztását követően, hamarosan úton leszünk a meleg vacsora irányába. Lefekvés előtt, megpróbáljuk feldolgozni a nap élményeit...:)

Vasárnap: Reggeli után az előző napnál lazább felfedezőtúrára indulunk. Buszunkkal elgurulunk északi irányba a főgerincre induló elágazásig. Onnan már csak hátizsákjaink társaságában tudunk feljutni a Horgas-havas (1694 m) tetejére. Tiszta időben feledhetetlen kilátás fogad minket a törpefenyőkből kiugró magaslatról. Rövid ebédszünet, majd a napi csúcscsokik befalása után, lemegyünk Padis egyik legcsodásabb részére a Szamos-bazárba. Ott belépünk Babilon kapuján, ahol ismét egy földalatti patak és vízesések, újabb sziklafalak, kilátók és barlangok várnak minket. Fortuna ligetében és egy ősemberbarlangban is járkálunk, miután egy vízhangos sziklabércen kikiabáltuk magunkat. Visszatérve a szállásra, vacsora után, búcsúestét csapunk tábortüzünknél, hogy a csodás élményeket egy jó pohár borral megkoronázzuk! :)

Hétfő: Reggelink elfogyasztását követően, elköszönünk vendéglátóinktól és bepakolunk a buszba! Utána levezetésképpen Bogakő irányába vesszük az irányt, hogy felülről megcsodálhassuk a hegység legnagyobb karsztképződményt a Boga-csűrt. 200-250 méter magas sziklafalak tetejéről, lélegzetállító látványban lesz részünk. Innen végig lefelé haladva, érkezünk meg Boga-völgybe, hogy pünkösd hétfőn este hazaérjünk.

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. október 20-23. (csütörtök éjjel - hétfő este)
Részvételi díj: 44.000 Ft/fő

Szállás

A Csodavár Turistaházban fogunk lakni, ami a hegység egyik legszebb és legtöbb látnivalóban bővelkedő részén található. Ágyneműt kapunk, törölközőt viszont hozni kell! Fürdő, WC, fűtés van a házban. Szobák 2 és 4 személyesek. Étkezni lehet hozott és ott rendelt ételből is, de gázfőzőt használni a házban nem lehet. Bőséges reggelit és meleg vacsorát (3 fogásos) mindenki rendelhet a ház éttermében! Ennek az ára 12,5 Euró/fő/nap. A szállás szolgáltatásai közé, büfé is tartozik. Kétfős szoba felár, 3000 Ft/fő.

Utazás

Mikrobuszokkal vagy 20 személyes autóbusszal, teljesen a szállásig! :)

Költség

44.000 Ft/fő

Költség tartalmazza

 • Szállást turistaházban
 • Ágyneműt
 • Utazást kényelmes kisbusszal
 • A programokat és a túravezetést
 • Idegenforgalmi adót

Költség nem tartalmazza

 • Étkezéseket (37,5 Euró/fő/3 reggeli és 3 vacsora, amit a szállásadónak kell fizetni helyben)
 • Utasbiztosítást (2000 Ft/fő/utazás, ami EUB biztosítás, amit a részvételi díjjal kell fizetni!)
 • Kétfős szoba felárat (3000 Ft/fő, amit a részvételi díjjal kell fizetni!)

Térkép

Útvonaltervező

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.