Szilveszteri mulatságok

Adventi utak

Vulkántúra Olaszországban, Szicíliával fűszerezve

Kiscsoportos kalandok a vulkánok nyomában

Vulcanus, a tűzisten szülőhelye és otthona a vidék, amelyet felkeresünk! A máig is aktív 3 vulkáni kúp (Vezúv, Etna és Stromboli) és rengeteg vulkáni emlék vidéke ez: Nápoly és Szicília fortyogó vidéke. Lehetőségünk lesz látni és érezni, sőt szagolni és tapintani is az élő vulkánokat! Egészen friss működésük és a történelem során okozott pusztításuk, valamint a ma itt élők bor- és gyümölcskultúrájára tett jótékony hatásuk mind-mind felfedezésre vár, és velünk fel is fedezheted, ha velünk tartasz! A Földgolyó eme páratlan szegletének szépségét a felszínformáló erők, a hamisítatlan mediterrán táj, az itt élő emberek életszeretete együtt teszi feledhetetlenné. Kalandunk nem is lehetne teljes a hangulatos kisvárosok, rejtett szurdokvölgyek, a hófehér vagy éppen koromfekete tengerpartok, lélegzetelállító tengeri panoráma nélkül, amelyekben bőven lesz részünk utazásunk során!

Részletes program

Péntek: Budapestről indulás hajnalban, érkezés este Pozzuoliba
A hajnali órákban indulunk Budapestről, és egész napos utazás vár ránk, többszöri pihenőkkel. Átszeljük Szlovéniát és fél Itáliát, az esti órákban pedig elfoglaljuk szállásunkat a Nápoly mellett található vulkáni kráterben.

Szombat: Pozzuoli krátertúra, Nápoly felfedezése
Reggel kibújunk a sátorból, és felfedezzük, hogy egy fortyogó kráter közepén nyújtóztathatjuk tagjainkat. Reggeli után ennek a kráternek a bejárására indulunk: kénes kigőzölgéseivel, iszapfortyogóival igazán stílusos bevezető a vulkánok világába. Ebédünket már a régió központjában, Nápolyban költjük el, majd délután a város és a Nápolyi-öböl mutatkozik be nekünk, amelyet kétség nélkül a Vezúv vulkáni kúpja ural.

Vasárnap: Vezúv és Pompei
Reggel sátrat bontunk és buszunkba szállunk, hogy a Vezúv megmászására induljunk. A hegy derekán már magunk mögött is hagyjuk buszunkat, és könnyed gyalogtúra során pillantunk bele a máig aktív, de szerencsére épp szunyókáló vulkán hatalmas kráterébe. Közben lélegzetelállító panoráma tárul elénk a tenger és a Nápolyi-öböl kékjével, alattunk a nyüzsgő metropolisszal, távolban Capri szigetével. Délután a csaknem kétezer évvel ezelőtti vulkáni pusztítás emlékeit tárjuk fel egy fantasztikus állapotban konzerválódott ókori város, Pompei romjai között.

Hétfő: Capri
A Nápolyi-öböl gyöngyszeme, Capri szigete következő gyalogtúránk helyszíne. Felkapaszkodunk a fantasztikus geológiájú mészkősziget csúcsára, hogy onnan gyönyörködjünk a Vezúv uralta tájban. Este kompra szállunk, és irány Szicília! Éjszakázás a kompon.

Kedd: Alcantara bazaltszurdok és Taormina
Reggel már Szicília szigetén köt ki kompunk, mikor felébredünk. Első utunk egy fantasztikus szurdokvölgybe vezet, ahol a víz egy mély és keskenyszakadékot, és egészen valószerűtlen formákat vájt az ébenfekete sziklába. Megmártózunk a kistálytiszta patak vizében, és rövid kanyontúrát is teszünk. Az ebéd már Taormina festői városkájában vár minket, amelynek ősi görög színháza még Munkácsyt is megihlette, háttérben a füstölgő Etna kúpjával. Este elfoglaljuk kempingünket a tengerparton, és hangulatos esti fürdőzés keretében lazítjuk ki tagjainkat.

Szerda: Etna
Egésznapos túrára indulunk európa legmagasabb, máig igen aktív vulkánja az Etna felfedezésére. Tapasztalt helyi túravezetőink kalauzolnak a régi és egészen friss megszilárdult lávafolyások, parazitakráterek, vulkáni bombák között. Ha a vulkán kegyes hozzánk és aktivitása engedi, akár egészen a főkráter pereméig feltúrázunk a 3300 m magasba, hogy bekukkantsunk szédítő, fortyogó, füstölgő katlanába. Leereszkedünk a vulkán másik oldalán, hogy újabb tanúit lássuk az elmúlt évezredeknek. Az este már Taormina városában ér minket, ahol hangulatos vacsoránkat elköltjük, majd visszatérünk parti kempingünkbe.

Csütörtök: Salina szigete
Buszunkat hátrahagyjuk, és a Szicíliától északra fekvő kis vulkáni szigetcsoport, a Lipari- (vagy Eoli-) szigetek felfedezésére indulunk. Elsőként egy két kialudt, de gyönyörű erdő borította kúpból álló kis sziget, Salina gyalogos meghódítására indulunk. Alternatív programként a sziget gyönyörű strandját is választhatjuk. Délután a kikötőben újra egyesül csapatunk, és a következő állomásunkra, Stromboli szigetére hajózunk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

Péntek: Stromboli
Stromboli szigete különleges hely, koromfekete strandhomokjával, látványos kis "gyeremekszigetével" (Strombolicchio) , vulkanológi múzeumával és a városka fekete hegyoldalból kibukkanó hófehér házaival igazi mesebeli helyszín. Napközben akár hajókirándulást is tehetünk a sziget vulkáni kúpja körül, de az igazi izgalom késő délután vár minket: gyalogtúrával hódítjuk meg a csaknem 1000 m magas vulkáni kúpot, hogy odafent nem mindennapi látványban lehet részünk, ahogy a vulkán morogva-remegve lávaszökőkutakat lövell a magasba. Mindezt biztonságos "páholyból", egy magaslati kráterperemről tekinthetjük meg, nagy örömujjongások közepette. Késő éjjel érkezünk vissza a szállásunkra.

Szombat: Vulcano szigete
Mielőtt búcsút vennénk ettől a csodálatos forrongó világtól, megtekintjük a névadó Vulcanus isten szülőhelyét: Vulcano szigetét. A sziget vulkánja néhány ezer éve már békében pihen, így akár a kráterébe is leereszkedhetünk, de a kráterperemről is fantasztikus kilátásban lehet részünk a szigetcsoport egészére.
Délután visszahajózunk a buszainkért, majd hamarosan kompra is szállunk, hogy könnyes búcsút intsünk e különleges világnak.

Vasárnap: Hazautazás
Egész napos utazás, érkezés a késő esti órákban Budapestre.

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. szeptember 15-24. (péntektől a következő vasárnapig)
Részvételi díj: 179.900 Ft/fő

Szállás

Jól felszerelt kempingekben, saját sátorban.

Utazás

Kényelmes kisbusszal.

Költség

179.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

 • az utazást busszal
 • a szállást kempingekben, saját sátorban
 • a kompjegyeket
 • a túravezetést.

Költség nem tartalmazza

 • az étkezéseket
 • az utasbiztosítást (Eub Top biztosítás ára: 7.000 Ft/utazás)
 • az esetleges fakultatív programokat és belépőket.

Gyalogtúrák

Via ferrata túrák

Városlátogatások

Európán túl

Hírlevél

Ha szeretnél kapni a legújabb utazásokról, programokról és kedvezményekről tőlünk levelet, akkor bátran iratkozz fel hírlevelezőlistánkra. Köszönjük!

Hírek

Tábortüzes-szalonnasütögetős este az Árpád-kilátónál!

Közhírré tétetik, hogy 2017. június 9.-én pénteken este, tábortüzes-szalonnasütögetős estét tartunk, a Budai-hegységben található árpád-kilátónál, amire szeretettel várunk Téged és barátaidat is! Kötetlen beszélgetések, szalonna, hagyma és barátaik sütögetése, kis pálinka, bor vagy traubi társaságában. Részvétel ingyenes, vidám és feledhetetlen lesz.

Bővebben:

Ajánló

ELÉRHETŐSÉGLépj velünk kapcsolatba!

 • Postacím: 2543 Süttő, Diósvölgyi utca 2/A
 • Telefon: 0036-70-278-6852 és 0036-33-769-020
 • Email: iroda@rolitura.hu
 • MKEH engedély szám: U-001491
 • Raiffeisen Bank számlaszám: 12025000-01458338-00100003
Kapcsolat | Hírlevél feliratkozás | (c) 2017. Iránytű Utazási Iroda Kft. Minden jog fenntartva! | Tervezés: Szimbiózis Média Kft.