Via Ferrata a Hochlantsch csúcsára

Egynapos Via Ferrata túra Ausztriában

Ausztria számtalan via ferrata útvonalai közül kiemelkedik a Naturfreunde Klettersteig. Az adrenalinban bővelkedő szakaszok jó ferrata élmény garantálnak, aminek a jutalma a Hochlantsch 1722 méteres csúcsának meghódítása. Igazi csúcsélmény :)

Részletes program

Hajnalban, a kelő nappal indulunk Ausztria irányába (indulás: reggel 5:15 órakor, Budapestről a Planetárium bejáratától, amely a Népligetnél található). Délelőtt érkezünk meg a St. Jakob-Breitenau 500 méteren fekvő kis településre, ahonnan már gyalogosan indulunk útnak. Először egy aszfaltúton, majd jelzett turistaútvonalon haladunk lelkesen felfelé a folyamatosan emelkedő szakaszon keresztül. A sziklafal tövében via ferrata felszerelésbe öltözünk, majd a jól kiépített útvonalon haladunk egyre feljebb. Könnyebb, és a nehezebb szakaszok váltakoznak, majd a biztosított szakasz kiér a kitettebb, panorámás részek felé. Innen már nincs sok hátra, és egy könnyű szakasz végén elérjük a kijáratot. Ezután már csak egy kis gyaloglás vár ránk a Hochlantsch 1722 méteres csúcsához, mely a Grazi-hegyvidék legmagasabb orma. A csúcskereszt tövében elfogyasztjuk csúcs-csokinkat és jó néhány csúcsfotó elkészítését követően gyönyörködünk a környező és távoli csúcsokban. Csúcs lesz az érzés…

Lefelé menet rövid megállót tehetünk a visszaútra tartogatott hüttében (Jockl, 1396 méter), majd ezután meredek lejtmenetben másfél óra alatt visszaérünk a várakozó buszunkhoz. Innen már „csak” pihennünk kell, és élvezni a hazautazás alatt a buszon lejátszott hegymászós filmeket, majd a késő esti órákban Budapestre érkezünk.

A túra időtartama 8-9 óra, a teljes szintemelkedés 1230 méter, a via ferrata szakasz nehézsége „C”

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017 május 13. és szeptember 23. (szombat)
Részvételi díj: 12.900 Ft/fő

Utazás

Létszámtól függően 50 – 30 vagy 20 személyes kényelmes autóbusszal utazunk, így 100%-os az indulás!

A via ferratás csapattal együtt a Medve-szurdok gyalogtúrás csapat is egy buszon utazik, így ha csak gyalogtúrázni szeretnél, míg társaid ferrátáznak, erre is van lehetőség!

Költség

12.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

  • Utazást kényelmes busszal
  • Túravezetést
  • Via ferrata felszerelés bérlésének intézését

Költség nem tartalmazza

  • Utasbiztosítást (1050 Ft/fő/túra, ami EUB Nivó sport extra biztosítás)
  • Via ferráta felszerelés bérleti díját (5 Euró/fő)
  • Étkezést

Térkép

Útvonaltervező