Mit tartalmaz a részvételi díj?
- ebédet
- vacsorát
- borkóstolót
- üdvözlő- és búcsúitalt
- metszőollókat a szürethez
Mit nem tartalmaz a részvételi díj?
- helyszínre utazást
- munkásruhát
Képes ízelítő
Részletes program
Korán reggel érdemes elindulni a Csókakő és Mór közötti szőlődűlők közé, ahol már üdvözlőitallal (pálinka, kávé vagy fröccs) és metszőollókkal várnak minket! 🙂 A védőitalok és a felszerelések kiosztását követően rövid ismertetőt kapunk a szüretelés rejtelmeiről és veszélyeiről, majd kezdődik is a munka! Hamar rájövünk, hogy ez nem olyan, mint a hétköznap megszokott otthoni robotolás, mert itt lehet közben nevetni, beszélgetni, ismerkedni, zenét hallgatni, fütyörészni, szőlőt enni, sőt hogy jobb hangulatban és lelkesebben menjen a dolog, néha finom borokkal is kínálnak minket! Mire elérkezik a déli harangszó ideje, már tálalva lesz az ízletes ebéd, hogy a maradék szőlőt már jóllakottan szedjük a puttonyainkba! Délután a leszedett szőlőt követve Mórra, a borospincéhez látogatunk, ahol szem-, orr- és fültanúi lehetünk a szőlőfeldolgozásának. Aki nagyon lelkes, az segíthet a préselésben és a must minőségének ellenőrzésében, majd annak megfelelő helyére, a hordóba juttatásában is. Közben részt veszünk egy kis borkóstolón, majd újra teletöltjük a bendőinket jófajta móri finomságokkal. A napot zárhatjuk egy móri sétával a hangulatos belvárosban, de a pincénél is biztosított lesz a jó hangulat, akár késő estig. Érdemes lehet estére és éjszakára is Móron maradni az egyik kellemes apartmanházban vagy panzióban, és másnap reggel pihenten hazaindulni… 🙂
Utazás
Egyénileg